Augusztus 20. - ünnepi rendezvények Nagyvárad főterén
2020. augusztus 4. 19:55

Zatykó Gyula felidézte: komoly összefogás eredményeként immár ötödik éve szervez a Néppárt ünnepséget Szent István napján, augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön, Nagyvárad főterén.

Augusztus 20.: ünnepi rendezvények Nagyvárad főterén

Szent István Ünnep az őt szentté avató Szent László városában 2018. augusztus 20-án

A tervek szerint – ha a járványhelyzet lehetővé teszi – idén is sor kerül az ünnepségre, mégpedig a hagyományoknak megfelelően. Az ünnep részeként, de különálló szervezésben, Thurzó Zoltán zongoraművész szabadtéri koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők 16.30-tól 17.30-ig az újvárosi református templom udvarán, amit istentisztelet követ a templomban.

A hagyományos kenyérszentelő ünnepség 19.00 órától kezdődne és a tervek szerint 20.30-ig tart majd, ezt követően pedig – az este fénypontjaként és az ünnep alkalomhoz illő zárásaként – a Szent László téren levetítésre kerül az István, a király rockopera eredeti felvétele, melynek vetítési jogát megvásárolták a szervezők. A részvétel mind a koncerten, mind pedig a vetítésen ingyenes lesz.

A szervezők, vagyis az Erdélyi Magyar Néppárt, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Szent László Egyesület és a Magyar Polgári Egyesület gondoskodtak arról, hogy a különböző programpontok között elegendő idő álljon rendelkezésére mindenkinek ahhoz, hogy senki ne maradjon le az őt érdeklő eseményről.

A sajtótájékoztatón elhangzott: komoly hagyománya alakult ki Nagyváradon a magyar államiság megünneplésének, s amennyiben a járványhelyzet nem súlyosbodik, az érmelléki gazdák ilyenkor szokásos vásárját is megtartják, ezzel is kedveskedve a nagyváradi magyaroknak.

A kenyérszentelés során, az idei Magyarok kenyere program keretében a megyében összegyűjtött búzából készült, a történelmi magyar egyházak képviselői által megáldott kenyeret vehetik magukhoz az ünneplő nagyváradiak, s ez lesz egyben a Magyarok kenyere program partiumi és nagyváradi záróeseménye is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

erdely.ma
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán Viktor: Ez egy másik taktika, mint a tavaszi volt
  Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött a parlament őszi ülésszaka. A kormányfő elsődlegesen a négynapos nyári EU-s csúcsot összegezte, amelyen tagállami kormányfők megegyezésre jutottak az EU költségvetése kapcsán.
 • Együtt újra sikerülni fog
  A Magyar Nemzetnek írt cikkében Orbán Viktor – egyebek mellett – a liberálisok módszereiről, a kereszténydemokrácia jövőjéről, valamint a soron következő választásról is szót ejt.
 • Magyarország járványügyi készültség állapotában van
  Magyarország járványügyi készültség állapotában van. Ahhoz, hogy ne kelljen bevezetni további szigorításokat, rendkívül fontos, hogy azt a néhány szabályt, amit ma bevezettünk azt szigorúan tartsa be mindenki – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó