A bíróság leállíttat két városligeti építkezést
2020. augusztus 6. 09:41

A bíróság leállított két városligeti építkezést. A Fővárosi Törvényszék a napokban meghozott, másodfokú, jogerős ítéletében megsemmisítette a Városligetbe tervezett Magyar Innováció Házának, és a Dózsa György úti mélygarázsnak az építési engedélyét – közölte lapunkkal Várnai László.

A XIV. kerületi független önkormányzati képviselő által vezetett CivilZugló Egyesület azzal az indokkal perelte be a Városliget Zrt.-t, hogy nem kaptak választ arra, az említett beruházások milyen környezeti terhelést jelenthetnek. A képviselő arra is kitért, hogy hasonló okból az új Magyar Nemzeti Galéria és az új Néprajzi Múzeum kapcsán is pereskednek, ám ezek esetében nem az építkezés leállítása a céljuk, hanem az épületek jelentette környezeti terhelés felmérése és nyilvánossá tétele.


 
magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó