Tüttőt az A-híd rendezvényén fényképezték le
2020. augusztus 6. 14:04

Lapunk úgy értesült, hogy a fővárosi vezetés az A-Híd Zrt.-t szemelte ki a Lánchíd felújítási munkálatainak elvégzésére. Úgy értesültünk: Tüttő Kata rendszeresen egyeztet a cég képviselőivel.

Tüttő Kata (MSZP) a főpolgármester-helyettesi kinevezése után alig két héttel az A-híd nevű építőcég rendezvényén tűnt fel. Ezt a vállalat honlapján található fotógaléria képei is tanúsítják. Több forrásunk szerint a tavaly év végi exkluzív rendezvény óta Tüttő Kata többször is egyeztethetett az A-híd képviselőivel.

 

Tüttő Kata a tavalyi rendezvény óta többször is egyeztethetett az A-híd képviselőivel

Ez azért is figyelemre méltó, mert Karácsony Gergely főpolgármester elszólta magát azzal kapcsolatban, hogy a jogszabályi korlátok ellenére azt szeretnék, hogy a Margit híd felújítására a Demszky-korszakban megbízást kapó konzorcium is indulhasson a közbeszerzésen. Lapunk üzleti köröktől úgy értesült, hogy az egykori konzorciumot alkotó három vállalat – Közgép, A-Híd Építő, Strabag – közül az A-híd a baloldali városvezetés favoritja.

Mint korábban megírtuk, a Közbeszerzési Hatóság tartalmi hiba miatt dobta vissza a BKK tenderét, mivel abban a jogszabály szerinti nyolcéves referenciaablak helyett tízéves időszakot jelöltek meg. Karácsony Gergely főpolgármester pedig egy Facebook-posztjában egyértelművé tette, azért jártak el így, hogy az A-hidat magában foglaló konzorcium is indulhasson, mivel több mint nyolc éve – 2011 végén – adták át a felújított Margit hidat. Ezt azzal indokolta, hogy más, magyar cég nem végzett hídfelújítást az említett időpont óta, holott a nyílt közbeszerzési eljáráson bármelyik európai cég részt vehet.

magyarnemzet.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó