Vulkánkitörésre emlékeztető tűz Segesváron
2020. augusztus 7. 15:00

Ismét lángra kapott a segesvári hulladéklerakó, mintegy 400 négyzetméteres felületen égett a hulladék több órán át csütörtök éjjel. A megyei vészhelyzeti felügyelőség RO-ALERT sms-üzenetet is küldött a környékbelieknek a nagy mennyiségben felszálló füst miatt.

Vulkánkitörésre emlékeztető tűz Segesváron

Kép: Maros megyei tűzoltóság

A Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőséget csütörtök este riasztották a segesvári hulladéktárolóhoz, ahol ismét lángra kapott a lerakott szemét. Az utóbbi időben többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak itt a kigyúlt hulladék miatt. A segesvári tűzoltók mellett a marosvásárhelyi hivatásos és a dánosi önkéntes tűzoltókat is a helyszínre irányították, és még három kereskedelmi egység víztároló kocsija is a segítségükre sietett. Beavatkozott a felügyelőség operatív csoportjának egy része: 30 katonai tűzoltó négy vízzel és habbal oltó berendezéssel felszerelt járművel érkezett a helyszínre.

Kép: Maros megyei tűzoltóság

A hevesen égő tűz mintegy 400 négyzetméter felületen égett nagy mennyiségű füstkibocsátással, ezért a vészhelyzeti felügyelőség RO-ALERT sms-üzenetet küldött a környékbelieknek a füst forrásával kapcsolatban – tájékoztatott a részletekről a Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség sajtófelelőse, Dan Petru Daniel. Tizennégy óra elteltével, péntek délelőtt még mindig a helyszínen voltak a vészhelyzeti felügyelőség tűzoltói, akik a rejtett tűzkitöréseken és füstkibocsátás megszüntetésén dolgoztak. A tűznek szerencsére nem volt emberáldozata – tájékoztatott a vészhelyzeti felügyelőség sajtófelelőse.

 Hajnal Csilla

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Véres csütörtök
    1956. október 25-én a budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt tizenegy óra után pár perccel elszabadult a pokol.
  • Elhunyt Bolberitz Pál
    Életének 80., áldozópapságának 55. évében, október 25-én hajnalban a XXIII. János Szeretetotthonban visszaadta lelkét Teremtőjének Bolberitz Pál Széchenyi-díjas római katolikus pap, teológus, egyetemi tanár – tájékoztatta szerkesztőségünket Depaula Flavio, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára.
  • Bayer Zsolt: Varju, a Würfli Egon
    A DK nevű válogatott alelnöke és szertárosa azt találta mondani, hogy szerinte 2006-ban, a Gyurcsány-kormány idején demokrácia volt.
MTI Hírfelhasználó