Kettétört egy indiai repülőgép leszállás közben, több halott
2020. augusztus 7. 19:24

Az Air India Express repülőgépe 191 emberrel a fedélzetén túlfutott a kifutópályáról a keralai Kozsíkóde repülőtéren és egy völgybe zuhant, majd a baleset következétben kettétört. A balesetben legalább 14 ember meghalt, 123-an pedig megsérültek, ebből 15-en súlyosan. 

Image

Az indiai News 18 azt írja, a balesetben legalább 14 ember meghalt - köztük a pilóta is -, és 123-an megsérültek. A rendőrség közlése szerint 15 ember súlyos sérüléseket szenvedett.

Még mindig közel 100 embert keresünk - jelentették be a hatóságok, hozzátéve, hogy rossz látási viszonyok, valamint a folyamatos esőzések miatt a a mentési munkálatokat egy időre leállították.

A légitársaság közlése szerint a gépen 184 utas volt, köztük 10 gyerek, és a hétfős személyzet.  

origo.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Fegyelmezetten kell védekezni
  Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Új lírai beszéd
  Szeretteinket, pláne gyermekeinket egy kivételes világra kell tanítanunk, nagy gondossággal, nagy hitekkel, hogy bármi jó megtörténhet a világban, e nélkül nincs meg a mintája, háttérországa, evidenciája arra, hogy a valóságát úgy formálhatja, olyanná, amiben élni is érdemes - vallja Kürti László költő.
 • Soros-bábszínház Brüsszelben
  Vegyük sorra a legfontosabb jeleit ­annak, hogy az unió ma már nem szuverén.
MTI Hírfelhasználó