Fürjes: Rekordmértékű a Fidesz népszerűsége Budapesten
2020. augusztus 8. 12:38

Karácsony Gergely képtelen volt növelni népszerűségét

Twitter-bejegyzésében hívja fel a figyelmet Fürjes Balázs államtitkár, hogy a lánchídi szerecsenmosdatást folytató baloldal a friss pártpreferencia-kutatás szerint még legerősebb terepén, a fővárosban sem tudja megelőzni a Fidesz-KDNP pártszövetséget.

A “függetlenobjektív”, a városházi lakájmédia e héten is folytatta a lánchídi szerecsenmosdatást és diadalittasan számolt be a főpolgármester egykori cégének kutatásáról. Pedig ha jobban megnézzük.. Kiderült: rekordmértékű a Fidesz népszerűsége Budapesten – írta Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára legfrissebb Twitter-bejegyzésében. Fürjes Balázs a Drót.info portálon megjelent cikkre hivatkozva közölte mindezt, amely szerint a baloldal a legerősebb terepén, Budapesten sem tudja megelőzni a Fidesz-KDNP pártszövetséget.

Az írás felidézi a szerdán nyilvánosságra hozott Medián-felmérést, amely szerint Karácsony Gergely jelenleg hibahatáron belül, mindössze 50-45 arányban vezet a biztos szavazó pártválasztók körében az – egyelőre értelemszerűen – ismeretlen fideszes kihívójával szemben. A főpolgármesternek tehát háromnegyed év után semmilyen győzelmi prémiuma nincs, főpolgármesteri tevékenységével nem tudta növelni népszerűségét. A választások után gyakori „győzteshez húzás„ jelensége Karácsonynál elmaradt – fogalmaz a cikk, hozzátéve: ha most a Fidesz 45 százalék feletti támogatottsággal bír – ami a koronavírus-járvány európai szinten is kiemelkedő kezelése miatt nem lenne meglepő -, az új rekordot jelent a kormánypártok számára.

Twitter
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Amerika szeretete
  Donald Trump úgy fogalmazott néhány napja egy beszédében a hazafias nevelést sürgetve: „fiataljain­kat Amerika szeretetére kell tanítani”, és azt is bejelentette, hogy országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás elősegítésére.
 • Áder: fel kell készülni a Covidnál súlyosabb válságokra
  "Fel kell készülnünk arra, hogy ezt a válságot - hacsak gyökeresen nem változtatunk eddigi életmódunkon - újabb, és akár a Covidnál jóval súlyosabbak követhetik" - figyelmeztetett Áder János köztársasági elnök szerdán, az ENSZ-közgyűlés jubileumi ülésszakán elmondott, videón közvetített beszédében.
 • Operatív Törzs - Maszk nélküli utas: nem indulhat a busz
  Ha a tömegközlekedési járművön utazó nem tartja be a maszkviselés szabályait, a járművezető felszólítja erre, és ha ennek nem tesz eleget, a vezető nem indul tovább járművével, felszólíthatja a szabály megszegőjét, hogy szálljon le, illetve rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
MTI Hírfelhasználó