A haditengerészetet is bevetnék a britek a bevándorlás ellen
2020. augusztus 8. 13:55

Today could be another record day

Credit: PA:Press Association

A Brit Királyi Haditengerészet bevetését is kilátásba helyezték tegnap Nagy-Britanniában, miután újabb rekordot döntött a Franciaországból a La Manche csatornán átkelő migránsok száma. Csütörtökön 235, csónakokban érkező bevándorlót fogtak el, tegnap pedig újabb tizenegy ladikban, mintegy száz menedékkérő indult útnak a brit szigetekre.

Chris Philp menekültügyekért felelős brit államtitkár-helyettes szerdán már tárgyalt Franciaországban a súlyosbodó problémáról, de jövő héten ismét Párizsba utazik, hogy nyomatékosan is segítséget kérjen a francia féltől. – Franciaország biztonságos ország. Ez egyszerűen nem mehet így tovább – idézte a sajtó a brit politikust, aki szerint a következő napokban folyamatos lesz az illegális bevándorolók kitoloncolása Franciaország irányába. Csak idén júliusban több mint ezer bevándorló kelt át a La Manche csatornán, ez a májusi és júniusi adatok összegénél is nagyobb szám, miközben a brit hatóságok idén huszonkét embercsempészt tartóztattak le. A London és Párizs közötti bizalmat tovább csökkenti, hogy a britek állítják: ismét a dzsungelként becézett egykori Calais-i sátortáborban gyülekeznek a bevándorlók, ezt azonban a fran­ciák következetesen tagadják.

A fagyos és szeles La Manche csatornán egyébként életveszélyes az átjutás, de a nyári jó idő miatt most nagyobb szerencsével érnek partot a menedékkérők. Egy friss tanulmány szerint, ha nem találnak megoldást a problémára, csak karácsonyig akár 7500 ember érkezhet illegálisan a britekhez.

More migrants have crossed the Channel today

Credit: PA:Press Association

The group were brought to the shore in Dover, Kent, earlier today

Credit: PA:Press Association

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Lenin Amerikában
  Ma, nemes egyszerűséggel ugyanazt látjuk Amerika ut­cáin, amit száz éve lehetett tapasztalni a cári Oroszországban. A rombolást, az önkéntes agitátorok erőszakos aktivitását, akik most „színes” mondókával kívánják lerombolni a normális világot... A fiatal, ütközetre vágyó embereket konspirált pozícióból hergelik idős, tapasztalt felbujtók.
 • Soros szélsőségese megint hazánkat támadta
  Az osztrák szélsőséges nagy mestere a lejáratókampányoknak... Az EU-s támogatásokat közvetlenül a Brüsszel által kiválasztott civil és nem kormányzati szervezetekhez juttatnák el.
 • Orbán: a kvóta átnevezve is kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi
  Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, miután lengyel és cseh kollégájával együtt másfél órán keresztül tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.
MTI Hírfelhasználó