Darabokra törték a török utazó szobrát Egerben
2020. augusztus 8. 15:12

Az Evliya Celebi XVI. századi török utazóról készült szobrot hat évvel ezelőtt avatták fel.

Olvasónk tájékoztatta a Heolt szombaton arról a sajnálatos esetről, miszerint darabokra törték Egerben a Török-Magyar Barátság Emlékhely szobrát, amelyet az egri szobrász, Rostás Beáta készített. Az összetört szoborról a művész fotókat is közölt közösségi oldalán.

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A szobrásztól megtudtuk, az alkotás olyan mértékben megrongálódott, hogy annak helyrehozatalára már nincs esély. Az esettel kapcsolatban kerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik későbbre ígértek tájékoztatást.

Hat évvel ezelőtt avatták fel Egerben az első Otak-i Humayun egri pasa sátrát, a Török–Magyar Testvériség terét és Rostás Beáta szobrát Evliya Celebi XVI. századi török utazóról a Dobó utcában.

A szobor korábban így nézett ki:

A képen a következők lehetnek: 1 személy, közeli

heol.hu
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó