Ötfős család lett koronavírusos Mecseknádasdon
2020. augusztus 8. 22:39

Nyaralni voltak Horvátországban, de valószínűleg nem ott fertőződtek meg, a Baranya megyei család legidősebb tagja már a nyaralás előtt is hordozhatta a vírust. Nála jelentkeztek először a tünetek, már kórházba kellett vinni. A család többi tagjának is pozitív lett a tesztje, de ők házi karanténban vannak mivel tünetmentesek – írja az Atv.hu.

A falu polgármestere azonnali járványügyi intézkedéseket vezetett be: elmarad az augusztus 20-i búcsú, valamint azonnal lezárták és látogatási tilalmat rendeltek el az idősek otthonában, ahol nincs fertőzött. – A lakosság figyelmét felhívtuk, hogy a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban maradéktalanul tartsák be a járványügyi előírásokat: a másfél méteres távolságtartást, a maszkhasználatot, illetve a sűrű fertőtlenítést – mondta Kraszné Auth Szilvia az ATV-nek.

atv.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Tisztifőorvos: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
  A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
 • Ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme
  A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy "ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme" - mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.
 • A Nyugat hűlt helyét találtuk
  Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk.
MTI Hírfelhasználó