Rekordot döntöttek a Fidesz–KDNP jelöltjei Mohácson
2020. augusztus 9. 11:43

Pávkovics Gábor polgármesterjelölt, valamint a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjei nem egészen két óra leforgása alatt gyűjtötték össze az ajánlásokat a hivatalos jelöltté váláshoz.

A szeptember 27-én esedékes mohácsi időközi választáson indulni szándékozók szombaton kezdték meg az ajánlások gyűjtését a hivatalos jelöltté váláshoz, amit a Fidesz–KDNP jelöltjei nem egészen két óra leforgása alatt teljesítettek, sőt az elégségesnél jóval több támogatást sikerült megszerezniük. A Mohácsi Újság úgy értesült: elsőként Pávkovics Gábor polgármesterjelölt, valamint a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei adták le az aláírásokat tartalmazó íveket a helyi választási irodán.

 

Fotó: pavkovicsgabor.com

Az ívek leadási határideje augusztus 24., a Fidesz–KDNP jelöltjei pedig továbbra is számítanak a támogatókra. A pártoknak és jelölőszervezeteknek, illetve a függetlenként indulni szándékozóknak még bő két hetük van a kellő számú ajánlás begyűjtésére.

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is polgármesterjelölt legyen Mohácson, háromszáz aláírást kell összegyűjtenie. A nyolc egyéni választókerületben a képviselőként indulni szándékozóknak a legkevésbé népes, 7-es számúban nyolc, míg a legsűrűbben lakott 4-es számúban 26 ajánlást kell gyűjteniük, a többiben kilenc és 24 között változik az összegyűjtendő szignók száma.

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc (MSZP) azt követően válhatott a Duna-parti település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó József (Fidesz–KDNP) szeptember végén elhunyt; az őt indító szervezet mást nem jelölhetett az idő rövidsége miatt.

Mohács polgármestere kilép az MSZP-ből

Csorbai Ferenc kilép az MSZP-ből, és az időközi önkormányzati választáson már független jelöltként szállna ringbe – értesült a Magyar Nemzet. A polgármester, Puch László egykori MSZP-s pénztárnok veje 2019-ben került a város élére, miután Szekó József, Mohács első embere nem sokkal az önkormányzati választás előtt, szeptember 27-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Tisztifőorvos: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
  A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
 • Ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme
  A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy "ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme" - mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.
 • A Nyugat hűlt helyét találtuk
  Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk.
MTI Hírfelhasználó