Elnöki szintig ért a gödi baloldali konfliktus
2020. augusztus 9. 22:02

Személyesen egyeztetett Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András a gödi konfliktus miatt: a DK elnöke szerint a helyi önkormányzatban kialakult konfliktust helyben kell lerendezni, a Momentum vezetője azonban továbbra is kiáll az általuk jelölt polgármester mellett. A Pest megyei várost vezető koalícióban résztvevő Jobbik arra szólította fel szövetségeseit, hogy fejezzék be a cicaharcot, és koncentráljanak a Fideszre – derült ki az M1 Híradójából.

A Momentum korábban azzal vádolta a DK-t, hogy egy manipulált hangfelvétellel akarták lejáratni polgármesterüket, Balogh Csabát.

Az országossá duzzadt konfliktus azonban elillanni látszott szombat délutánra, miután a DK elnöke átkompozott Tihanyba, és találkozott Fekete-Győr Andrással, aki épp a balatoni szabadstrandok ingyenességéért gyűjtött aláírást. Gyurcsány Ferenc ugyan elismerte, van feszültség a két párt között Gödön, de szerinte azt helyben kell megoldani.

„Göd, az elsősorban a gödiek döntése alapján fog működni, és nagyon rossz lenne, ha mi ebbe nagyon intenzíven beavatkoznánk. Szerintem van olyan viszony a két párt meg kettőnk között, hogy majd beszélgetünk erről valamikor a közeli napokban, aztán próbáljuk segíteni, hogy helyben nyugalom legyen, ennyi” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Fekete-Győr András a simulékony hangvétel ellenére továbbra is kiállt Balogh Csaba polgármesterük mellett. A HírTV-nek a balliberális pártvezető azt mondta, a problémát Gyurcsány Ferencéknek kell orvosolniuk.

„Mi nem fogjuk hagyni, hogy Balogh Csabát bárki is kimozdítsa a pozíciójából, ő azért jelentkezett a feladatra, hogy egy új politikai kultúra mentén, hatékonyan, a Samsung gyárat is kordában tartva vezesse a gödieket, és képviselje őket, úgyhogy nem hiszem, hogy ’22-re ennek bármi kihatása lenne” – mondta Fekete-Győr András.

Balogh Csaba momentumos polgármester pénteken még azt üzente egykori szövetségeseinek, az LMP-nek és a DK-nak is, hogy az általuk delegált alpolgármestereket alkalmatlanságuk miatt, jogi úton fogja eltávolítani tisztségükből.

Az LMP-s Kendernay János azt mondta, helyben kell megoldani a vitás kérdéseket. Csakhogy néhány hete a zöldpárt is részt vállalt abban az új ellenzéki frakcióban, ami azért alakult, hogy megbuktassák a momentumos Balogh Csabát Gödön.

Vasárnapra téma lett Göd a Jobbikban is. Jakab Péter pártelnök Facebook oldalán azt írta: „Kedves András és Ferenc! Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre. Borsodban október 11-én időközi országgyűlési választás lesz. A feladat: lebontani a kétharmadot. Nőjetek fel hozzá!”

hirado.hu - M1
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó