Jobbik: újabb kilépés, ikonikus vidéki vezető köszönt el a pártközponttól
2020. augusztus 11. 21:21

László Attila Tibor, a Jobbik Békés megyei élenjáró pártkatonája is kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, közlése szerint semmilyen politikai szerepvállalásra nem hajlandó ezután. A Jobbik egykori gárdistája a PestiSrácok szerkesztőségéhez eljuttatott közleményben a döntését azzal indokolta, hogy a Jakab Péter által a baloldalra hajózott pártot egyre szélesebb körben ítélik meg hátrányosan, ami kihat más, civil társadalmi tevékenységére is.

László Attila Tibor

Kiemelte: a Jobbik nemhogy segíti, sőt, akadályozza a közösség fejlődését, céljaik elérését.

A párt elnökségének írt levelében aláhúzza: A közéleti tevékenységem során mindig törekedtem arra, hogy különválasszam a pártpolitikát a civil közéleti szerepvállalásomtól, amely, véleményem szerint, hellyel-közzel rendben is volt, és nem is ez az elsődleges szempont a döntésemben. Viszont az utóbbi időszakban egyre gyakrabban szembesültem azzal a helyzettel, hogy Jobbik-tagságom miatt a civil társadalmi szerveződéseink hátrányos megítélésben részesülnek, illetve jobbikos szervezetként vannak elkönyvelve. Ezzel szemben persze lehet érvelni, hogy nem így van, illetve tudom, hogy nem így van, de ettől még a megítélésünkön ez nem változtat semmit – közölte.

Levelét azzal folytatta, hogy döntése „nem a Jobbik ellen irányuló lépés”, azonban hozzátette, hogy az új irányvonallal már nem tud azonosulni.

A régi barátságok, remélem, megmaradnak! A pártok, mozgalmak és civil szerveződések valójában lehetőségek és eszközök a kezünkben, amelyek elsősorban a céljaink elérését hivatottak elősegíteni.

De amelyik eszköz már nem segíti, hanem akadályozza a közösségeink fejlődését, céljaink elérését, azt meggyőződésem szerint el kell engedni.

Szebb jövőt!” – zárta közleményét a politikus.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter egyelőre nem reagált László Attila kilépésének hírére.

magyarnemzet.hu; pestisracok.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor: Hazafias kötelességem vétózni
    A joguralomról szóló politikai vitát és a válságkezelés sürgető gazdasági kérdését nem lehet egymással összekötni; aki ezt megteszi, az felelőtlen, mert a válság idején gyors gazdasági döntésekre van szükség - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tett sajtónyilatkozatában, miután hivatalában egyeztetett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel az EU-s költségvetés és a válságkezelési alap ügyében. A két miniszterelnök aláírt egy közös nyilatkozatot, amelyből Orbán Viktor azt emelte ki: Magyarország nem fog elfogadni olyan javaslatot, amely Lengyelországnak elfogadhatatlan.
  • Gulyás: még bőven vannak kapacitások az egészségügyben
    A magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat. A jövő hétig nem változnak a jelenlegi korlátozások - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online Kormányinfón a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatban.
  • Tisztifőorvos: könnyítik a gyógyszerhez jutást
    Jogszabályokkal könnyítik a gyógyszerekhez és a gyógyászati segédeszközökhöz jutást - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó