Jobbik: újabb kilépés, ikonikus vidéki vezető köszönt el a pártközponttól
2020. augusztus 11. 21:21

László Attila Tibor, a Jobbik Békés megyei élenjáró pártkatonája is kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, közlése szerint semmilyen politikai szerepvállalásra nem hajlandó ezután. A Jobbik egykori gárdistája a PestiSrácok szerkesztőségéhez eljuttatott közleményben a döntését azzal indokolta, hogy a Jakab Péter által a baloldalra hajózott pártot egyre szélesebb körben ítélik meg hátrányosan, ami kihat más, civil társadalmi tevékenységére is.

László Attila Tibor

Kiemelte: a Jobbik nemhogy segíti, sőt, akadályozza a közösség fejlődését, céljaik elérését.

A párt elnökségének írt levelében aláhúzza: A közéleti tevékenységem során mindig törekedtem arra, hogy különválasszam a pártpolitikát a civil közéleti szerepvállalásomtól, amely, véleményem szerint, hellyel-közzel rendben is volt, és nem is ez az elsődleges szempont a döntésemben. Viszont az utóbbi időszakban egyre gyakrabban szembesültem azzal a helyzettel, hogy Jobbik-tagságom miatt a civil társadalmi szerveződéseink hátrányos megítélésben részesülnek, illetve jobbikos szervezetként vannak elkönyvelve. Ezzel szemben persze lehet érvelni, hogy nem így van, illetve tudom, hogy nem így van, de ettől még a megítélésünkön ez nem változtat semmit – közölte.

Levelét azzal folytatta, hogy döntése „nem a Jobbik ellen irányuló lépés”, azonban hozzátette, hogy az új irányvonallal már nem tud azonosulni.

A régi barátságok, remélem, megmaradnak! A pártok, mozgalmak és civil szerveződések valójában lehetőségek és eszközök a kezünkben, amelyek elsősorban a céljaink elérését hivatottak elősegíteni.

De amelyik eszköz már nem segíti, hanem akadályozza a közösségeink fejlődését, céljaink elérését, azt meggyőződésem szerint el kell engedni.

Szebb jövőt!” – zárta közleményét a politikus.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter egyelőre nem reagált László Attila kilépésének hírére.

magyarnemzet.hu; pestisracok.hu
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó