Soros a háttérben? Esélyes a chicagói randalírozók felmentése
2020. augusztus 12. 10:30

Komoly zavargások törtek ki Chicagóban hétfőn. Az Egyesült Államok egyik legveszélyesebb városának polgármestere a helyi államügyészt teszi felelőssé a történtek miatt, ugyanis Kimberly Foxx alatt drasztikusan csökkent az elmarasztó ítéletek száma – írja a magyarnemzet.hu a V4NA Hírügynökségre hivatkozva.

Durva jelenetek játszódtak le Chicago belvárosában, ahol több százan randalíroztak, fosztogattak, ablakokat törtek be, és még a rendőrökkel is tűzharcba keveredtek.

Az órákig tartó lövöldözés után, helyi idő szerint hétfő délelőtt több mint száz embert vettek őrizetbe, a bűnözők üldözése miatt tizenhárom rendőr sérült meg.

Az incidensek után Chicago polgármestere, Lori Lightfoot és David Brown rendőrfőnök a Cook megyei ügyészséget tette felelőssé. Brown még arra is utalt, hogy az elkövetők visszaesők voltak, miután korábban következmények nélkül maradtak az előző zavargásokban elkövetett bűncselekmények. Kimberly Foxx elutasította a vádakat.

Kimberly Foxx mögött feltűnik Soros György is. Amikor Foxxot 2016-ban megválasztották, a tőzsdespekuláns az Illinois Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságon keresztül 333 ezer dollárt utalt neki.

Mivel Foxx megbízása az idén lejár, így novemberben ismét indulnia kell az ügyészi választáson. Soros azonban nem bízza a véletlenre szövetségese sorsát, a Soros-féle Democracy PAC nevű politikai akcióbizottság ugyanis kétmillió dollárt utalt az Illinois Safety and Justice-nek.

hirado.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Tisztifőorvos: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
  A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
 • Ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme
  A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy "ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme" - mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.
 • A Nyugat hűlt helyét találtuk
  Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk.
MTI Hírfelhasználó