Garami József huszonhét év után újra Pécsen dolgozik
2020. augusztus 12. 10:44

A 81 esztendős Garami József szakmai koordinátorként segíti szeretett klubját, a labdarúgó NB II-ben szereplő PMFC-t.

Az 1986-os NB I-es ezüstérmes pécsi csapat vezetőedzője, Garami József újra Pécsen dolgozik. A 81 éves szakember mentorként és szakmai koordinátorként segíti a jelenleg a másodosztályban szereplő pécsi klubot.

– Garami József huszonhét esztendőt követően visszatért egykori legendás sikerei színhelyére, hogy mentorként és szakmai koordinátorként segítse a PMFC-t – olvasható a pécsiek közleményében.

– Már lassan egy éve vagyok itthon és ezalatt megkerestek a PMFC vezetői, hogy kapcsolódjak be az edzők és a pécsi gyerekek felkészítésébe, meg egyáltalán a szakmai munkával kapcsolatban segítsek és mondjak véleményt. A felnőtt csapat körül szerencsére minden rendben van, megnézem, hogy áll az utánpótlás, mire van még szükség és lehetőség. Fontosnak tartom, hogy a klub törődjön a fiatalokkal és minél több játékost neveljen ki a magyar labdarúgásnak. A ’86-os ezüstérmes csapatban huszonkét játékosból húsz saját nevelésű volt – fogalmazott Garami József a visszatérést követően.

Garami József dolgozott Újpesten, az MTK-nál, a Ferencvárosnál, Győrben, edzői pályafutása során bajnokságot nyert az MTK-val és a Ferencvárossal, 1987-ben egy rövid ideig megbízott szövetségi kapitányként dolgozott a labdarúgó-válogatott élén. 2008-ban megdöntötte Lakat Károly rekordját, több mint 626 élvonaleli mérkőzésen ült a kispadon. 2019. augusztus 9-én, 80. születésnapján róla nevezték el a pécsi utánpótlásképző-központot. Idén pedig kinevezték a PMFC szakmai koordinátorának.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Fegyelmezetten kell védekezni
  Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Új lírai beszéd
  Szeretteinket, pláne gyermekeinket egy kivételes világra kell tanítanunk, nagy gondossággal, nagy hitekkel, hogy bármi jó megtörténhet a világban, e nélkül nincs meg a mintája, háttérországa, evidenciája arra, hogy a valóságát úgy formálhatja, olyanná, amiben élni is érdemes - vallja Kürti László költő.
 • Soros-bábszínház Brüsszelben
  Vegyük sorra a legfontosabb jeleit ­annak, hogy az unió ma már nem szuverén.
MTI Hírfelhasználó