A KDNP sem kér Veszprém első LMBTQ-bulijából
2020. augusztus 13. 14:55

Határozott közleményt adott ki Halmay Gábor, a Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi önkormányzati képviselője.

Tegnap mi is megírtuk, hogy online petíció indult az augusztus 15-re, Nagyboldogasszony ünnepére meghirdetett veszprémi LMBTQ-buli ellen, ami az eseménynek otthont adó szórakozóhely szerint az első ilyen jellegű „mulatság” lesz a város több mint ezeréves történetében.

A petíciót, amely egyben egy nyílt levél is Porga Gyula polgármesternek címezve, alig két nap alatt több mint ezren írták alá. (Aki még nem tette meg, IDE KATTINTVA tudja támogatni a kezdeményezést.)

Halmay Gábor, a KDNP veszprémi önkormányzati képviselője | Fotó: vehir.hu

Az ügyben nem tétlenkedett tovább a KDNP veszprémi alapszervezete sem, Halmay Gábor, a párt önkormányzati képviselője az alábbi közleményt juttatta el a 888.hu szerkesztőségébe:

„A Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi önkormányzati képviselőjeként aggodalommal értesültem arról, hogy a Budapest Pride országos rendezvény idei eltörlése után Veszprémben, a királynék városában az LMBTQ közösség által szervezett, széles körben hirdetett rendezvényt tartanak augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén.

Az esemény megrendezése ellen, illetve a hasonló rendezvények korlátozásának érdekében egy civil petíció született, amelyet polgármester úrnak címeztek. A petíció kezdeményezői engem személyesen is megkerestek az ügyben, ezért a következő közleményt kívánom nyilvánosságra hozni.

Egyértelmű provokációnak tartom, hogy a római katolikus egyház egyik legfőbb ünnepén Veszprémben, az ezer éves püspöki, később érseki székhelyen egy olyan szervezet kíván középpontba kerülni rendezvényével, amelynek tagjai az elmúlt években több alkalommal a kereszténységet és annak jelképeit gyalázó magatartással vonultak fel a főváros utcáin. Teszik ezt úgy, hogy közben mostani eseményük leírásában is az elfogadást és részben a vallási szabadságot hangsúlyozzák. Évek óta figyeljük liberális embertársaink „elfogadó” retorikáját, mára viszont azt mondjuk, köszönjük, ebből nem kérünk többet! Mi, kereszténydemokraták egyértelműen és határozottan kiállunk a családok, a kereszténység, az alapvető erkölcsi és emberi normák védelme mellett, és elutasítunk mindenfajta provokációt.

Ragaszkodva alapelveinkhez őszintén remélem, hogy a jövőben az ilyenfajta megosztó rendezvények szervezői eseményleírásuknak megfelelően tekintettel lesznek a nemzeti és keresztény hagyományokra, ünnepekre, a keresztény családok hitére illetve a konzervatív, normalitásra támaszkodó emberek érzékenységére.

Cum Deo pro Patria et Libertate – Az Istennel a Hazáért és a Szabadságért!”

888.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Tisztifőorvos: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
  A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
 • Ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme
  A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy "ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme" - mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.
 • A Nyugat hűlt helyét találtuk
  Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk.
MTI Hírfelhasználó