Késes támadás helyszíne volt tegnap a milánói dóm
2020. augusztus 13. 16:46

Egy 26 éves egyiptomi migráns behatolt szerdán a milánói katedrálisba, ahol kést rántott, majd túszul ejtette a biztonsági őrt. Az esetről nem számoltak be a nagy nyilvánosságot élvező médiaterméke és -orgánumok.

Az AFP a rendőrségi szóvivőre hivatkozva hozzáteszi: a rendőrök tíz percen át tárgyaltak a támadóval, majd a földre teperték és letartóztatták. A támadásban nem sérült meg senki. Az Il Giornale című olasz lap úgy tudja: a férfi 2010 óta tartózkodási engedéllyel él Olaszországban és nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, 2016-ban ugyanis lopásokban vett részt.

Legutoljára egy lopásos ügyben indítottak utána hajtóvadászatot utána a milánói Malpensa reptéren.

Anna Scavuzzo, Milanó Milánó baloldali alpolgármestere mentegetni próbálta a migránst, mondván: a férfi azért ment be a dómba, hogy elkerülje a rendőrségi ellenőrzést.

Rendőri források szerint 8 cm-es pengéjű kés volt nála. A férfi az első vizsgálatok szerint nem áll összeköttetésben terrorszervezettel.

Nem sokkal később a helyszínre értek a rendőrök, akik a földre teperték és letartóztatták a férfit. A támadásban nem sérült meg senki. Az Il Giornale című olasz lap úgy tudja: a férfi 2010 óta tartózkodási engedéllyel él Olaszországban és nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, 2016-ban ugyanis lopásokban vett részt.

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője a közösségi oldalán elítélte a történteket.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó