Elkezdődött a regisztráció a Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeire
2020. augusztus 13. 19:03

Csütörtökön elkezdődött a regisztráció az augusztus 19. és 21. között tartandó 11. Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeire - közölte a szervező Kincses Kolozsvár Egyesület.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a koronavírus-járvány miatt különleges óvintézkedések és biztonsági előírások mellett, csökkentett programmal tartják meg a rendezvénysorozatot. A programokon csak korlátozott számú néző vehet részt előzetes regisztrációval. A névre szóló, át nem adható ingyenes jegyeket a www.magyarnapok.ro oldalra kattintva, valamint a főtéri regisztrációs pontnál lehet beszerezni.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a torlódás, valamint az egészségügyi szempontból kockázatos tömeg kialakulását elkerülendő, csak érvényes belépőjeggyel látogassanak el az egyes programokra.

A szigorítások ellensúlyozásaként idén az alkalmi KMN tévé online közvetítéssorozata által azok is részesülhetnek a magyar napok élményéből, akik a korlátozások miatt személyesen nem tudnak részt venni a programokon.

Az idei háromnapos rendezvénysorozat keretében megtartják a szokásos Szent István-napi néptánctalálkozót, a kolozsvári magyar filmnapokat és a Caravanact utazószínházi fesztivált. A főtéri színpadon 19-én operagálát, majd Pál István Szalonna és bandája jubileumi koncertjét, 20-án Bogányi Gergely zongoraestjét, majd az Anyám és más futóbolondok a családban című filmdrámát, 21-én pedig a Kaláka együttes koncertjét és a Tanú című magyar filmszatírát nézheti meg a közönség.

MTI
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó