Pochettinóra várhat a Barca felemelése?
2020. augusztus 15. 15:06

A korábban az Espanolt is dirigáló argentin szakember régebben elképzelhetetlennek tartotta, hogy leüljön a Barca kispadjára, most mégis ő tűnik a legesélyesebbnek erre.

A Barcelona labdarúgócsapata megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája egymeccses negyeddöntőjében, így a bajorok jutottak a legjobb négy közé.
Josep Bartomeu, a katalán klub elnöke változásokat ígért, melyeket a jövő héten jelentenek be. Abban szinte biztosak lehetünk, hogy a csapatot január irányító Quique Setiennek a müncheniek elleni összecsapás volt a búcsúmeccse. Hétfőre rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze, melyen nem csak az edző, de valószínűleg Éric Abidal sportigazgató jövőjéről is döntenek.

A RAC1 katalán rádióállomás szerint Mauricio Pochettino a legesélyesebb a Barca kispadjára. A legutóbb a Tottenhamet irányító argentin szakember állítólag már a héten együtt vacsorázott Bartomeuval.

Pochettinót 2019 novemberében bocsájtották el a londoni klubtól, azóta nem volt csapata. A korábbi Espanyol játékos és edző eddig a két klub közötti versengés miatt elhatárolta magát a katalánoknál végzett munkától.

Neve szóba került már januárban is, Ernesto Valverde elbocsátása után, végül azonban Setien mellett döntött a vezetőség. Ugyanakkor jövőre elnökválasztás lesz a klubnál, és nem elképzelhetetlen, hogy az új elnök új edzőt is akar, így ez lehet, csak rövidtávú megbízatás lenne.

Egyébként Pochettino is találkozott az idei szezonban a Bayernnel, a BL-csoportkörében a müncheniek 7-2-re nyertek a Tottenham otthonában.

m4sport.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Tisztifőorvos: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
  A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
 • Ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme
  A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy "ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme" - mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.
 • A Nyugat hűlt helyét találtuk
  Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk.
MTI Hírfelhasználó