Kásler Miklós vendégül látta Plácido Domingót
2020. augusztus 15. 17:20

Plácido Domingót látta vendégül Kásler Miklós (videó) | SZOLJON

A világhírű operaénekes, Plácido Domingo volt Kásler Miklós miniszter vendége – derül ki a tárcavezető Facebook-oldalára feltöltött videóból. A találkozón a komolyzene támogatása mellett Puskás Öcsi is szóba került.

Magyarországra érkezett Plácido Domingo, hogy az Állami Operaház zenekarával közös lemezt vegyen fel. A világhírű operaénekest Kásler Miklós fogadta. Az emberi erőforrások miniszterének hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videó szerint az egyórás találkozón abban állapodtak meg a felek, hogy a pandémia lefutása után fokozott intenzitással folytatják a magyar komolyzene támogatását, nemzetközi elismertségének növelését.

– Ez az alkalom lehetőséget adott rá, hogy megbeszéljük a Virtuózok idei programját, a visegrádi négyek részvételét, a versenysorozat nemzetközivé tételének módjait – ismertette a tárcavezető, hozzátéve: nagyvonalú felajánlás volt, hogy a mester fia elvállalta a V4V sorozat szignáljának megírását.

A videóban a miniszter arról is mesél, hogy Domingo kedvenc futballistája Puskás Öcsi volt, ezért egy olyan futball-labdát adott emlékbe az operaénekesnek, amin Puskás aláírása szerepel.

facebook
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Tisztifőorvos: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
  A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
 • Ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme
  A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy "ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme" - mondta a pénzügyminiszter szombaton Esztergomban, ahol Szent István-díjjal tüntették ki Méry Gábor felvidéki könyvkiadót.
 • A Nyugat hűlt helyét találtuk
  Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk.
MTI Hírfelhasználó