NB I - Felújított stadionját vereséggel avatta fel a Paks
2020. augusztus 15. 19:10

Az Újpest 2-1-re legyőzte szombaton a házigazda Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának első fordulójában.

A fővárosi lila-fehérek 2015. október 17. óta nem kaptak ki a Pakstól, azóta három döntetlen mellett ez már a 11. sikerük volt.
Ezzel a találkozóval avatták fel a felújított Fehérvári úti stadiont.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 1-2 (0-1)

Paks, 3870 néző, v: Farkas Á.
gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon K. (17., 62.)
sárga lap: Lenzsér (31.), Szélpál (69.), illetve Bjelos (87.)

Paksi FC:  Holczer - Osváth, Szélpál, Lenzsér, Szabó J. - Haraszti (Bertus, 63.), Windecker, Bognár, Szakály D. (Hahn, 63.) - Böde (Sajbán, 74.), Ádám

Újpest FC:  Banai - Pauljevic, Máté, Ristevski, Burekovic - Nwobodo, Mitrovic (Szakály P., 101.), Onovo - Simon K. (Csongvai, 100.), Gigic (Bjelos, 82.), Bacsa

Az első félidőben a játék képe alapján is jobb volt az Újpest, de a hivatalos statisztika is azt támasztotta alá, hogy a lila-fehérek játszanak veszélyesebben. A fővárosiak viszonylag hamar vezetést szereztek, utána a kapufát is eltalálták egyszer, és a paksi kapusnak összességében több dolga volt az első 45 percben, mint a vendégek hálóőrének.

Fordulás után újabb újpesti helyzetek voltak, majd a második fővárosi gól is megszületett. Ezt megelőzően azonban hat-hét percig állt a játék, mert a pálya locsolórendszerének egy része váratlanul beindult.

A paksiak nagyon lassan tértek magukhoz, de 15 perccel a lefújás előtt egygólosra csökkentették a különbséget. A játékvezető a locsolórendszer okozta kényszerszünet miatt 11 percet hosszabbított, de a Paksnak ez sem volt elég az egyenlítéshez, így az Újpest elvitte a három pontot a Fehérvári úti stadionból.

MTI
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Fegyelmezetten kell védekezni
  Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Minden idők legnagyobb otthonteremtési programja
  Otthonteremtési programról és új családvédelmi akciótervről is beszélt kinevezés előtti meghallgatásán a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin pénteken az Országgyűlés népjóléti bizottságában.
 • Új lírai beszéd
  Szeretteinket, pláne gyermekeinket egy kivételes világra kell tanítanunk, nagy gondossággal, nagy hitekkel, hogy bármi jó megtörténhet a világban, e nélkül nincs meg a mintája, háttérországa, evidenciája arra, hogy a valóságát úgy formálhatja, olyanná, amiben élni is érdemes - vallja Kürti László költő.
MTI Hírfelhasználó