Nagy-Britanniában ismét kezd bedurvulni a járvány
2020. augusztus 15. 20:03

Egyre gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Nagy-Britanniában: az ötödik egymást követő napon haladta meg az új betegek száma az ezret, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már csaknem elérte a 317 ezret – írta a BBC brit hírportál.

A növekvő megbetegedésekkel összefüggésben a karanténszabályokon is módosította londoni kormány: szombattól kezdve 14 napos karantén vár azokra, akik Hollandiából vagy Franciaországból érkeznek haza a szigetországba. A szabályok értelmében az Egyesült Királyság határait átlépőknek – beleérve a brit állampolgárokat is – meg kell adniuk egy címet a hatóságoknak, ahol a kéthetes karanténjukat töltik. Ennek elmulasztása 100 fontos (körülbelül 38 ezer forintos) bírságot von maga után.

Sokkal szigorúbb büntetéssel sújtják azokat, akik megtagadják a hatósági karantént és nem vonulnak önkéntes elszigeteltségbe. Angliában, Walesben és Észak-Írországban 1000 fontos (383 ezer forintos), Skóciában pedig 480 fontos (184 ezer forintos) büntetés vár a szabályszegőkre. Azok, akik többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartják be a 14 napos karantént, akár 500 fontos (közel kétmillió forintos) bírságra számíthatnak.

magyarnemzet.hu - BBC
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Ősszel is folytatni kell a gazdaságvédelmi intézkedéseket
  Ősszel is folytatni kell a gazdaságvédelmi intézkedéseket, a kiemelt ágazatok védelmét a költségvetés továbbra is jelentős forrásokkal támogatja majd - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az 58. Közgazdász vándorgyűlésen pénteken, Budapesten.
 • Megfenyegették az LMBTQ ellen fellépő gyermekvédőt
  „Óvatosan nácir*banc, mert be lesz törve a pofád! Tudom, hol laksz” – így reagált egy LMBTQ-aktivista Schittl Eszter posztjára, melyben arra kért mindenkit, hogy írja alá a CitizenGo petícióját.
 • Lenin Amerikában
  Ma, nemes egyszerűséggel ugyanazt látjuk Amerika ut­cáin, amit száz éve lehetett tapasztalni a cári Oroszországban. A rombolást, az önkéntes agitátorok erőszakos aktivitását, akik most „színes” mondókával kívánják lerombolni a normális világot... A fiatal, ütközetre vágyó embereket konspirált pozícióból hergelik idős, tapasztalt felbujtók.
MTI Hírfelhasználó