Feloszlatták a templomi kórust, mert túl fehér volt
2020. augusztus 15. 21:17

Levélben tudták meg a katedrális kórusának tagjai, hogy feloszlatják az énekkart, a sokszínűség hiányára hivatkozva. A tagok szerint valószínűleg az állhat a háttérben, hogy túl fehérnek vélték a kórust – a városban ugyanis nagyon sokféle ember lakik, ez azonban nem tükröződött a csapaton.

Sheffieldben mintegy harminc fővel működött a katedrális kórusa, amelyet nemrég feloszlattak, mert úgy ítélték meg, hogy az énekkar nem tükrözte a város kevert és sokszínű közösségét. A katedrális esperese, Peter Bradley ráadásul azt mondta, hogy a templomi zenét sokan tarthatják elitistának – ehhez az is hozzájárul, hogy a kórustagok közül többen is magániskolába járnak vagy otthoni oktatásban részesülnek.

Az énekkar feloszlatásáról levélben értesítették a tagokat, amiből az is kiderült, hogy az egyházkerület tiszta lappal akar indítani, új énekesekkel. A régieknek azonban nem nyerte el a tetszését a döntést, így petíciót is indítottak annak érdekében, hogy minden maradjon meg a régi állás szerint – ezt már több mint hétezren írták alá.

Ugyanakkor a templomi kórus eddigi tagjai egyetértenek az egyház döntésével a sokszínűség előtérbe helyezéséről, és hogy be akarják vonni a különböző kultúrákat az énekkarba. Azt azonban veszélyesnek tartják, hogy a káptalan ilyen indokok mögé rejtőzzön a betiltást illetően.

Keith Farrow espereshelyettes azt mondta, hogy az egyház azt akarja, a kórus minél kiválóbb legyen, a jelenlegi tagokkal pedig ez nem valósul meg. Sokan azonban ezt csak kifogásnak tartják, és úgy vélik, a katedrális belső problémáit próbálják meg leplezni ezzel.

V4NA Hírügynökség
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Ősszel is folytatni kell a gazdaságvédelmi intézkedéseket
  Ősszel is folytatni kell a gazdaságvédelmi intézkedéseket, a kiemelt ágazatok védelmét a költségvetés továbbra is jelentős forrásokkal támogatja majd - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az 58. Közgazdász vándorgyűlésen pénteken, Budapesten.
 • Megfenyegették az LMBTQ ellen fellépő gyermekvédőt
  „Óvatosan nácir*banc, mert be lesz törve a pofád! Tudom, hol laksz” – így reagált egy LMBTQ-aktivista Schittl Eszter posztjára, melyben arra kért mindenkit, hogy írja alá a CitizenGo petícióját.
 • Lenin Amerikában
  Ma, nemes egyszerűséggel ugyanazt látjuk Amerika ut­cáin, amit száz éve lehetett tapasztalni a cári Oroszországban. A rombolást, az önkéntes agitátorok erőszakos aktivitását, akik most „színes” mondókával kívánják lerombolni a normális világot... A fiatal, ütközetre vágyó embereket konspirált pozícióból hergelik idős, tapasztalt felbujtók.
MTI Hírfelhasználó