Az idén is lesz zászlóünnep
2020. augusztus 21. 14:29

A zászlóünnep felvonulását eredetileg március 16-ára tervezték, akkor azonban a szervezést le kellett állítani a koronavírus-járvány miatt. Akkor úgy tűnt, idén elmarad ez a hagyományteremtő céllal létrejött kezdeményezés - hangzott el a Vasárnapi Újság műsorában.

FELLÉPŐK Dr. Papp Lajos védnök Szakály Sándor - Veritas Rékasi Károly Dévai Nagy Kamilla, Kovács Nóri Varga Miklós Tolcsvay Béla Nagy Feró Pataky Attila ..........Nagy Szilárd feat. Ragány Misa Európa 2020 dalával, Szilágyi Ákos Szentkorona ballon

"Jelen pillanatban törvényi szabályozás engedélyezi, hogy megtartsuk a rendezvényt" - jelentette ki Szilágyi Ákos, aki szerint ez "kimondottan Covid-barát rendezvény", ugyanis az 1848 méter hosszú zászlót kétméterenként kell fognia egy-egy személynek.

Szilágyi emlékeztetett: augusztus 30-a, a dátum különös aktualitása, hogy 1940-ben ezen a napon a II. bécsi döntéssel visszakerült Észak-Erdély és a Székelyföld Magyarországhoz, az "idén pedig híján voltunk a trianoni megemlékezéseknek", hiszen annak századik évfordulója éppen a járvány közepére esett.

A rendezvény keretében a Hősök terén Pataky Attila, Varga Miklós, Nagy Feró, Dévai Nagy Kamilla , Dr. Papp Lajos védnök, Szakály Sándor, Rékasi Károly, Nagy Szilárd és Ragány Misa Európa 2020 dalával, Kovács P. József, Kovács Nóri és Tolcsvay Béla lép fel.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Áder János mécsest gyújtott
    Mécsest helyezett el Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a budapesti Terror Háza Múzeum emlékfalánál csütörtök délelőtt a kommunizmus áldozatainak emlékére - hangzott el az M1 aktuális csatornán.
  • A baloldal nem tudna kormányozni
    A volt miniszterelnök szerint a Fidesz és a KDNP kormányzati szerepkörre érett, nemzeti-keresztény töltésű politikai irányultságot képvisel.
  • A gyűlöletcunami ellenszere
    Sajnos nem mondhatjuk az ellenzéki gyűlöletkeltésről, hogy nem talál fogékony közönségre. És ez az, ami igazán aggasztó.
MTI Hírfelhasználó