Az idén is lesz zászlóünnep
2020. augusztus 21. 14:29

A zászlóünnep felvonulását eredetileg március 16-ára tervezték, akkor azonban a szervezést le kellett állítani a koronavírus-járvány miatt. Akkor úgy tűnt, idén elmarad ez a hagyományteremtő céllal létrejött kezdeményezés - hangzott el a Vasárnapi Újság műsorában.

FELLÉPŐK Dr. Papp Lajos védnök Szakály Sándor - Veritas Rékasi Károly Dévai Nagy Kamilla, Kovács Nóri Varga Miklós Tolcsvay Béla Nagy Feró Pataky Attila ..........Nagy Szilárd feat. Ragány Misa Európa 2020 dalával, Szilágyi Ákos Szentkorona ballon

"Jelen pillanatban törvényi szabályozás engedélyezi, hogy megtartsuk a rendezvényt" - jelentette ki Szilágyi Ákos, aki szerint ez "kimondottan Covid-barát rendezvény", ugyanis az 1848 méter hosszú zászlót kétméterenként kell fognia egy-egy személynek.

Szilágyi emlékeztetett: augusztus 30-a, a dátum különös aktualitása, hogy 1940-ben ezen a napon a II. bécsi döntéssel visszakerült Észak-Erdély és a Székelyföld Magyarországhoz, az "idén pedig híján voltunk a trianoni megemlékezéseknek", hiszen annak századik évfordulója éppen a járvány közepére esett.

A rendezvény keretében a Hősök terén Pataky Attila, Varga Miklós, Nagy Feró, Dévai Nagy Kamilla , Dr. Papp Lajos védnök, Szakály Sándor, Rékasi Károly, Nagy Szilárd és Ragány Misa Európa 2020 dalával, Kovács P. József, Kovács Nóri és Tolcsvay Béla lép fel.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Iskolai menza: változás a járvány miatt
  A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.
 • Költő a szavakkal festett képekről
  Amióta az eszemet tudom, mindig versbe voltam zárva. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy körülöttem az élet prózában zajlik, de én versben gondolkodom. A költő számára más életfilozófiát jelölt ki a Teremtő.
 • Németország meghívót küldött a migránsoknak 2015-ben
  A német politika és sajtó "meghívót küldött" a migránsoknak 2015-ben, pedig egy ilyen döntést egyedül nem hozhatott volna meg - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a XXI. Század Intézet által kedden rendezett, a Facebookon követhető beszélgetésen.
MTI Hírfelhasználó