Folytatódik a nemzetiségi pedagógusok képzését támogató ösztöndíjprogram
2020. augusztus 26. 12:21

Szeptembertől folytatódik a nemzetiségi pedagógusok képzését támogató ösztöndíjprogram - közölte a kezdeményező, Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: szeptembertől 600 fiatal nemzetiségi pedagógus képzését tudják támogatni.

Mint mondta, a 2018-ban indított ösztöndíjprogramra a nemzetiségi pedagógus és óvodapedagógus képzésben résztvevők, nappali tagozatos és levelezős hallgatók is pályázhatnak.

A hallgatók az első szemeszterben 60 ezer forint adó- és járulékmentes, szabad felhasználású támogatást kapnak. Később az ösztöndíj összege tanulmányi eredmények alapján változik, 4,5-ös átlag felett 75 ezer forint is lehet - fűzte hozzá.

MTI - M1
Címkék:
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
  • Hazánk első a kultúra támogatásában a kontinensen
    Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.
MTI Hírfelhasználó