Takács Szabolcs lesz hazánk új washingtoni nagykövete
2020. szeptember 16. 00:01

Takács Szabolcs lesz hazánk új washingtoni nagykövete – jelentette be a Fehér Ház meghívására Washingtonba látogató Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető emlékeztetett: Szabó László korábbi washingtoni nagykövet áprilisban hagyta el állomáshelyét, ezért „itt volt az ideje egy új misszióvezető kinevezésének”.

Takács Szabolcs - Havran Zoltán/Magyar Nemzet

– Tettem egy javaslatot Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, amit miniszterelnök úr elfogadott, így Takács Szabolcs lesz hazánk következő washingtoni nagykövete – fogalmazott Szijjártó Péter. Emlékeztetett: Takács Szabolcs korábban európai uniós ügyekért felelős államtitkárként tevékenykedett, majd pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumban folytatta munkáját, ahol jelenleg az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépéséből (brexit) fakadó kérdésekkel foglalkozik miniszteri biztosként.

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon élőben közvetített sajtótájékoztatóján arra is reagált, hogy ma bejelentette lemondását David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. A magyar tárcavezető elmondta, Washingtonban találkozott a budapesti amerikai misszió élén 2018 nyara óta álló diplomatával, akinek köszönetet mondott a Magyarország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok fejlesztéséért tett „fantasztikus munkájáért”.

Tóth Loretta

magyarnemzet.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó