Michiganben hibás választási cédulákat nyomtattak
2020. szeptember 16. 21:42

Az egyesült államokbeli Michiganben hibás választási cédulákat nyomtattak a közelgő elnökválasztásra - jelentette be Tracy Wimmer, a michigani államtitkár szóvivője.

A helyi választási bizottsági alkalmazottak mintegy 400 olyan szavazócédulát nyomtattak ki a tengerentúlon voksoló amerikaiak számára, amelyen a republikánusok jelöltjeként induló Donald Trump jelenlegi elnök alelnökjelöltjeként nem Mike Pence, hanem Jeremy Cohen, a Libertárius Párt politikusának neve szerepel.

A Libertárius Párt elnökjelöltje Jo Jorgensen, alelnökjelöltje pedig Cohen.

Sajtótájékoztatóján Wimmer szóvivő közölte: a tévedést kedden észlelték, és azonnal korrigálták is. "Az alkalmazottak mintegy 400 hibás szavazócédulát töltöttek le, ezeket nem is postázták, ám azt nem tudjuk, hogy hány hibás szavazócédulát postáztak eddig" - mondta.

Leszögezte azt is, hogy amennyiben ilyen hibás szavazócédula mégis kikerült, és a választók ezt küldenék vissza, szavazatukat akkor is számba veszik.

Donald Trump elnök és a republikánus politikusok jó része már többször kifejtette aggodalmait a levélben történő szavazás miatt. Attól tartanak, hogy a postai úton történő voksolás csalásra ad lehetőséget, valamint attól is, hogy a demokrata párti politikusok és híveik igyekeznek zűrzavart kelteni a voksok számlálása körül. Az aggodalmak felerősödtek azóta, hogy Hillary Clinton, a 2016-os elnökválasztás demokrata párti elnökjelöltje a napokban egy interjúban arra biztatta Joe Biden elnökjelöltet, hogy a november 3-án tartandó választás éjszakáján semmiképpen se fogadja el, ha vereséget szenved.

MTI
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Iskolai menza: változás a járvány miatt
  A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.
 • Költő a szavakkal festett képekről
  Amióta az eszemet tudom, mindig versbe voltam zárva. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy körülöttem az élet prózában zajlik, de én versben gondolkodom. A költő számára más életfilozófiát jelölt ki a Teremtő.
 • Németország meghívót küldött a migránsoknak 2015-ben
  A német politika és sajtó "meghívót küldött" a migránsoknak 2015-ben, pedig egy ilyen döntést egyedül nem hozhatott volna meg - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a XXI. Század Intézet által kedden rendezett, a Facebookon követhető beszélgetésen.
MTI Hírfelhasználó