Nem engedték be az MSZP-székházba a Pest megyei szervezet volt elnökét
2020. szeptember 16. 23:44

Fotó: Teknős Miklós

„Tóth Bertalan, otthon takaríts, ne a pártban”, „miért hallgattatjátok el a kritikát”, „politikai leszámolás”, „ne trükközzetek, ne csaljatok” – ilyen és ehhez hasonló molinókkal tüntettek a szocialisták Villányi úti központjánál a feloszlatott Pest megyei MSZP-alapszervezetek tagjai, akik a megtorlástól való félelmük miatt maszkban jelentek meg a demonstráción. Itt Trenka István, a feloszlatott szervezet volt elnöke petíciót kívánt átadni Tóth Bertalan pártelnöknek annak érdekében, hogy a pártvezetés vonja vissza a feloszlatásukról szóló döntést, és részt vehessenek, illetve szavazhassanak az MSZP hét végi kongresszusán. Trenka úgy fogalmazott: egy demokratikus, főleg magát baloldalinak tartó pártnak az a dolga, hogy fellépjenek a diktatúra, az elnyomás ellen, ezért soha nem gondolta volna, hogy ezekért az értékekért az MSZP székháza előtt kell tüntetni.

A volt Pest megyei elnök elmondása szerint több mint harminc éve tagja a pártnak, 2008-ban megkapta a Baloldalért díjat, az elmúlt két hétben mégis kétszer felfüggesztették, majd kizárták többek között azzal az indokkal, hogy a jobboldali médiában nyilatkozott. Mint fogalmazott: „Baloldali lap nem fogadott, de kizártak a baloldali portálok is, ahol elmondhattam volna a véleményemet. A jobboldali sajtó meghallgatott, tisztelet nekik ezért.”

– Pest megye az MSZP legnagyobb szervezete, ahol a tagság nagyon sokat dolgozott a pártért a baloldalért. Mindezt ingyen, társadalmi munkában, nem pedig milliókért, szolgálati autókért, benzinkártyáért. Amit most a pártvezetés csinál, az viszont nem más, mint saját hatalmának a biztosítása.

Ez az MSZP baloldaliságának a végét jelenti, mi ezt szeretnék megakadályozni a petíciónkkal – mondta Trenka. Mint fogalmazott, jó néhány petíciót adott már át kormánytagoknak, és „az ellenfél képviselői” mindig átvették azokat.

– Itt nem biztos hogy át fogják venni – tette hozzá a volt Pest megyei elnök, és igaza is lett. Trenka István ugyanis megpróbálta bevinni a Villányi úti pártközpontba a petíciót, de a biztonsági őr a járványhelyzetre hivatkozva nem engedte be az oktatási intézményként is működő épületbe, így Trenka végül az őrnek adta oda a dokumentumot.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Iskolai menza: változás a járvány miatt
  A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.
 • Költő a szavakkal festett képekről
  Amióta az eszemet tudom, mindig versbe voltam zárva. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy körülöttem az élet prózában zajlik, de én versben gondolkodom. A költő számára más életfilozófiát jelölt ki a Teremtő.
 • Németország meghívót küldött a migránsoknak 2015-ben
  A német politika és sajtó "meghívót küldött" a migránsoknak 2015-ben, pedig egy ilyen döntést egyedül nem hozhatott volna meg - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a XXI. Század Intézet által kedden rendezett, a Facebookon követhető beszélgetésen.
MTI Hírfelhasználó