Koronavírus - Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Montenegróban
2020. szeptember 17. 11:17

Újra rekordszámú, ezúttal 230 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Montenegróban, ahol a járvány első hullámában sem vettek nyilvántartásba egyszerre ennyi új fertőzöttet.

Legutóbb múlt szerdán döntött rekordot a napi új fertőzöttek száma, akkor 216 fertőzöttet regisztráltak 24 óra alatt.

Montenegrót váratlanul érte a koronavírus-járvány második hulláma, június elején ugyanis, 28 nappal az akkor utolsónak vélt fertőzött gyógyulása után koronamentes övezetté nyilvánította magát az Adria-parti ország, 42 nappal később azonban a SARS-CoV-2 vírus ismét megjelent, és azóta sem csökken a fertőzöttek száma.

A Nyugat-Balkánon szerdáról csütörtökre 853-mal nőtt az igazolt fertőzöttek és 25-tel a halálos áldozatok száma.

Csütörtökre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 102-vel 32 613-ra, Koszovóban 76-tal 14 839-re, Észak-Macedóniában 163-mal 16 088-ra, Bosznia-Hercegovinában 282-vel 24 208-ra, Montenegróban pedig 230-cal 7291-re nőtt.

Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 736-ra, Koszovóban hárommal 604-re, Észak-Macedóniában héttel 668-ra, Montenegróban hárommal 126-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig tizeneggyel 736-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

MTI
Címkék:
  • Nincs helye a nemzet főterén: Károlyi és az őszirózsás forradalom
    Tisza István meggyilkolásában a Budapesti Katonatanács játszhatott szerepet; a népköztársaságot, mint államformát kétezer ember „döntötte el” a mai Kossuth téren; Károlyi Mihály a trianoni katasztrófa után jó kapcsolatokat ápolt Edvard Beneš csehszlovák elnökkel – derült ki többek között Ligeti Dáviddal folytatott beszélgetésünkből.
  • Donald Trump, a héjabőrbe bújt galamb (7.)
    Az amerikai elnök nem indított új háborút, és a már meglévőket is próbálta lezárni.
  • Orbán: a magyar ma is templomépítő nemzet
    A kormány ezután is kész a Magyarországi Református Egyház mellett állni, amikor majd az országos tisztújításuk után "új lendülettel fognak a magvetéshez, a vetés gondozásához és a betakarításhoz" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a reformáció emléknapján a csömöri református templom felépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten.
MTI Hírfelhasználó