Orbán Viktor kiállt Lengyelország mellett
2020. szeptember 19. 10:35

Az Európai Parlament Lengyelországot elítélő határozatának nincs ténybeli alapja – közölte Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő azt írta: Magyarország egyértelműen és szilárdan kiáll Lengyelország mellett – hangzott el az M1 Híradójában.

Orbán Viktor úgy fogalmaz: a lengyel jogállamiság az európai sztenderdeknek maradéktalanul megfelel. Az ezzel ellentétes megállapításoknak, így az Európai Parlament (EP) csütörtöki határozatának pedig nincs semmilyen ténybeli alapja.

A kormányfő hozzáteszi: Lengyelország elítélése egy politikai állásfoglalás, az európai liberálisok újabb támadása a keresztény, konzervatív Lengyelország ellen.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Momentum: szórakozik a fiatal burzsoázia
    A diaszpórában élő magyarságot ma politikai lábtörlőként használó momentumos fia­talságnak az is teljesen elképzelhetetlen fogalom, mi az beállni egy bosszúvággyal és fanatizmussal teli ultranacionalista tömeg közepére tinédzserfejjel, és számonkérni az öklüket rázóktól magyarellenes szlogenjeiket.
  • Ne vegyünk részt tömegrendezvényeken!
    Nem javasolják a részvételt tömegrendezvényeken - nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta Müller Cecília a sajtótájékoztatón.
  • Borsod: Egymásra mutogatás, feljelentés, cigányozás
    A vereséget szenvedő ellenzéki pártok és a Bíró ügyével kapcsolatos gyanúját elhallgató Hadházy Ákos egymásra mutogatnak, a jobbikosok cigányoznak, Tényi István pedig feljelent mindenkit.
MTI Hírfelhasználó