Próbavásárláson bukott le az oroszlányi zugdohányárus
2020. szeptember 21. 11:44

Közel egy év után bukott le a boltjában árult zárjegy nélküli dohányáruval az az oroszlányi férfi, aki ellen most emelt vádat orgazdaság miatt a Tatabányai Járási Ügyészség. Jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség az ellen az oroszlányi férfi ellen, akit még 2019. november 28-án értek tetten a pénzügyőrök próbavásárlás közben, hogy a vegyesboltjában zárjegy nélküli dohánytermékeket árul - adta hírül az ugyeszseg.hu.

A fináncok az ellenőrzés során a férfi boltjában és az udvarán álló teherautóban végül 1635 doboz zárjegy nélküli cigarettát, és 35 kilogramm márkajelzés nélküli finomra vágott, fogyasztási dohányt foglaltak le.

Mint kiderült, a férfi 2018. decemberétől szerzett be jövedéki adózás alól elvont dohányárut továbbértékesítési és jövedelemkiegészítési céllal. A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetési értéke 4.003.100 forint volt. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélje, a lefoglalt cigarettákat és a vágott dohányt kobozza el.

InfoStart
Címkék:
MTI Hírfelhasználó