Gyurcsányista oktató kelthet káoszt az ELTE-ÁJK-n
2020. szeptember 22. 11:55

A SZFE példáján febuzdulva egyetemfoglalásra készülhetnek.

Hallgatói fórumot hirdettek meg ma estére az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (ELTE ÁJK) Egyetem téri épülete elé, amelyen Fleck Zoltán jogszociológus, a jogszociológiai tanszék vezetője is előadást tart – írja a Magyar Nemzet.

A baloldali Eötvös Károly Intézet igazgatója nemrégiben azt nyilatkozta az MSZP-hez köthető Hírklikknek: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről.

De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.”

Fleck egyébként számtalan esetben tett hitet Gyurcsány Ferenc mellett, sőt részt vett abban a 2011-es akcióban is, ahol az aláírók a volt miniszterelnököt Nagy Imréhez hasonlították, és mentelmi jogának megvonását koncepciós pernek állították be.

A mostani megmozdulás szervezője, a Titkos Egyetem nevű Facebook-csoport az esemény közösségi oldalán azt írja: „Mint azt bizonyára tudjátok, a nyáron komoly dolgok történtek a felsőoktatás területén. Több egyetemet alapítványi fenntartásúvá változtattak, köztük a Színház- és Filmművészeti Egyetemet is, amelynek hallgatói nem fogadták el ezt a döntést, illetve azt, hogy az ő kizárásukkal születtek döntések a fejük felett, ezért szeptember elejével elfoglalták az egyetemüket, és azóta alternatív tantervvel tartják saját maguk képzéseit.”

Hozzáteszik: „Sajnos nincs okunk azt feltételezni, hogy a hatalom minden párbeszédet nélkülöző átalakítási tervei megállnak a színműnél, ezért jobb, ha időben felkészülünk arra, hogy egyszer mi is sorra kerülünk. Ezért várunk titeket erre a hallgatói fórumra, ahol meg tudjuk beszélni, hogy mi a probléma a magyar felsőoktatással, illetve azt, hogy mi milyen egyetemet képzelünk el magunknak.”

Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, akik egy olyan felsőoktatást akarnak, ami a párbeszédre és egymás meghallgatására alapul, és nem a felülről oktrojált döntésekre és a pillanatnyi hatalmi érdekekre. Csatlakozz közénk! – áll a bejegyzés végén a szervezők felhívása.

Fleck kijelentésével kapcsolatban a Magyar Nemzet megkérdezte az ELTE ÁJK dékáni hivatalát, hogy mi az intézmény vezetésének véleménye arról, hogy olyan tanár tanít jogi egyetemen, aki gond nélkül lemondana a jogállam tiszta érvényesüléséről, de a megkeresésre nem reagáltak.

hirado.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó