Európai szuperkupa - Zuglói polgármester: legyen zártkapus a mérkőzés!
2020. szeptember 22. 13:49

Nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezzék meg a csütörtöki budapesti Bayern München-Sevilla európai szuperkupa-mérkőzést - javasolta Zugló szocialista polgármestere kedden a kormányfőnek. Horváth Csaba azt is kérte, hogy akinek jegye van, a járványhelyzet miatt maradjon inkább otthon.

A polgármester a XIV. kerületi Puskás Aréna, a mérkőzés helyszíne előtt tartott online közvetített sajtótájékoztatón azon véleményét hangoztatta, amire a kormány készül, az nem focimeccs, hanem emberkísérlet.

Hozzátette: még mindig nem késő meghozni a jó döntést. Arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, fejezze be a hazárdjátékot, és döntsön úgy, hogy a meccset zárt kapuk mögött rendezik meg.

Orbán Viktornak is meg kell értenie, hogy most már nem az ő hobbijáról, hanem emberek tízezrei életének és egészségének veszélyeztetéséről van szó - hangoztatta, súlyos felelőtlenségnek nevezve a meccs nézők előtti megrendezését.

Horváth Csaba azt kérte minden magyar honfitársától, aki megvette a jegyét, hogy maradjon otthon és a tévé előtt szurkoljon. Ugyanezt a kérést fogalmazta meg a tiszteletjegyet kapó mentősök felé, valamint a VIP-jeggyel rendelkezőknek is.

A zuglóiak - akiknek nincs jegyük, de nem szeretnének megbetegedni - "kijárási önkorlátozásként" maradjanak otthon - kérte.

Hozzátette: nem véletlen, hogy Markus Söder bajor miniszterelnök is azt kérte a Bayern München szurkolóitól, hogy maradjanak otthon.

Elmondta, nem véletlen az sem, hogy a Sevilla bejelentette, háromezer helyett csak ötszáz szurkoló érkezik Budapestre. A polgármester a Sevilla-szurkolóktól is azt kérte, maradjanak otthon.

MTI
Címkék:
  • Momentum: szórakozik a fiatal burzsoázia
    A diaszpórában élő magyarságot ma politikai lábtörlőként használó momentumos fia­talságnak az is teljesen elképzelhetetlen fogalom, mi az beállni egy bosszúvággyal és fanatizmussal teli ultranacionalista tömeg közepére tinédzserfejjel, és számonkérni az öklüket rázóktól magyarellenes szlogenjeiket.
  • Ne vegyünk részt tömegrendezvényeken!
    Nem javasolják a részvételt tömegrendezvényeken - nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta Müller Cecília a sajtótájékoztatón.
  • Borsod: Egymásra mutogatás, feljelentés, cigányozás
    A vereséget szenvedő ellenzéki pártok és a Bíró ügyével kapcsolatos gyanúját elhallgató Hadházy Ákos egymásra mutogatnak, a jobbikosok cigányoznak, Tényi István pedig feljelent mindenkit.
MTI Hírfelhasználó