Menczer Tamás: Hadházyt csak a lyukas zoknijáról ismerjük
2020. szeptember 24. 19:40

A közösségi oldalán üzent Menczer Tamás államtitkár Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek, aki ezúttal azt szerette volna kideríteni a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz (KKM) eljuttatott levelében, hogy Szijjártó Péter egy évben hányszor veszi igénybe a rendőrségi helikoptert az utazásaihoz, valamint azt állította, hogy a miniszter egy szekszárdi borászatba is helikopterrel repült.

A baloldali politikust először a KKM tájékoztatta röviden, hogy a tárcavezető csak abban az esetben használja a rendőrség helikopterét, amikor hivatali teendőit nem tudná másként teljes körűen ellátni, majd a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár sem maradt adós a válasszal:

– Jelzem Hadházy úrnak, hogy a mai a 268. nap az évben, Szijjártó Péter az idén összesen hét alkalommal használta munkavégzéshez a magyar állam helikopterét – írta Menczer Tamás, aki nyomatékosította, hogy mindez azért történik, hogy 4769 munkahely megvédése illetve létrehozása megtörténhessen, hogy 59 milliárd forintnyi beruházás létrejöhessen, valamint azért, hogy a tárcavezető 12 miniszteri találkozón képviselhesse a magyar érdekeket, miközben a baloldalra a vírus első hulláma alatt, és most sem lehet számítani. Ezzel szemben Hadházy Ákost miről ismerjük? – tette fel a kérdést Menczer Tamás.

Egy lyukas zokniról, és a Parlamentben mutogatott trágár táblákról.

Ő Hadházy úr, ő a baloldal – olvasható a bejegyzésben.

Ezt követően a KKM közleményben reagált a táravezetőt ért támadásokra: „a Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg.”

Hadházy Ákos – a többi baloldali politikussal egyetemben – már nem először köszörüli a nyelvét a külgazdasági és külügyminiszter munkásságán: a független képviselő nemrégiben azzal dicsekedett, hogy márpedig ő is dolgozik annyit, mint a Szijjártó, viszont neki elég egy Skoda is, hogy széles körű tevékenységét elvégezze.

Szijjártó Péter munkatempója köztudottan példátlan a magyar politikai életben, amit egyesek még az ellenzék soraiból is elismeréssel illetnek.

Nemrégiben Vona Gábor vette védelmébe a Facebookon a tárcavezetőt, aki hangsúlyozta, hogy bár számtalan dologban nem ért egyet a kormány külpolitikájával, ha valakit nem lehet munkakerüléssel vádolni, az éppen Szijjártó Péter, aki – hozzátette – az elmúlt hetekben legalább háromszor megkerülte a Földet.

Facebook - MNO
Címkék:
MTI Hírfelhasználó