Szabadka: Késsel támadt a migráns a fiúra, elvette a telefonját
2020. szeptember 25. 17:51

Majdnem végzetessé vált egy szabadkai fiú számára a hazafelé vezető út. A városközponttól nem messze lévő, Május 1-e utcában tartott otthonába O. J., amikor egy férfi késsel a kezében mögé ugrott, s a mobiltelefonját követelte tőle.

Az eset 20 óra körül történt még a múlt pénteken, de a bűncselekményről csak ma számolt be a Subotica.com portál.

A megtámadott fiú elmesélte, hogy a városközpontból gyalogolt a teljesen sötét utcán, amikor arra lett figyelmes, hogy valaki fut mögötte. Az illető elkapta a vállát, s amikor a fiú megfordult egy védőmaszkos alakot látott maga mögött, a kezében a kést, a férfi pedig angolul pénzt követelt és a mobiltelefonját. A fiú azt mondta, nincs nála pénz, a telefont ugyanakkor nem tudta letagadni, mert azzal világította meg maga előtt a járdát. Feltételezi, hogy a kb. 175 centiméter magas fiatal férfi migráns lehetett.

A fiú azt nyilatkozta a portálnak, hogy nem szeretne pánikot kelteni, nem is rasszista, de úgy véli, szerencséje volt, hogy nem esett baja, s hogy csak a telefonját vették el tőle. Azóta nem érzi magát biztonságban, sötétben, ha valami zörejt hall, a legrosszabbra gondol.

Az esetnek volt egy szem-, pontosabban fültanúja. Egy hölgy hallotta, hogy valami történik, de a sötétben nem látott semmit. Csak amikor a rendőrség megjelent a helyszínen jött rá, hogy bűncselekmény játszódott le a közelben.

A hölgy azt nyilatkozta, hogy 10 éve él az utcában, többször kérték már az illetékeseket, hogy tegyék rendbe a közvilágítást. Szeretné azt is, ha a migránsok nem csatangolhatnának szabadon mindenfelé a városban.

O. J. a tetthely közelében lakik, s miután hazaért értesítette a rendőrséget, akik azt követőn elvégezték a helyszínelést. Ezután apjával felkereste a rendőrállomást, hogy feljelentést tegyen.

A portál információi szerint rablás miatt indították meg az eljárást. Egyelőre nincs információ arról, hogy a tettest elfogták-e.

Németh Ernő

vajma.info
Címkék:
MTI Hírfelhasználó