Labdarúgó NB I - Egygólos meccsen felcsúti siker a Mezőkövesd ellen
2020. szeptember 25. 22:20

A Puskás Akadémia a román Alexandru Baluta találatával 1-0 arányban verte hazai pályán a vendég Mezőkövesdet pénteken, a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának nyitómérkőzésén.

puskás-akadémia-mezőkövesd-zsóry-fc-2020-09-25

Kép a felcsúti stadionból: mezokovesdzsori.hu

NB I, 5. forduló: Puskás Akadémia FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Pancho Aréna, 782 néző v.: Bogár
   
gólszerző: Baluta (59.)
 
sárga lap: Knezevic (44.), Deutsch L. (77.), Meissner (87.), van Nieff (93.), illetve Farkas D. (84.)

PAFC:

Tóth B. - Nagy Zs., Joao Nunes (Hadzsiev 18.), Meissner, Deutsch L. - Knezevic (van Nieff 63.), Plsek - Kiss T., Baluta, Komáromi (Slagveer 78.) - Mance

Mezőkövesd:

Rjabenko - Farkas D., Neszterov, Katanec, Karnyickij, Lakveheliani - Cseri, Meszhi (Nagy D. 83.), Berecz - Jurina (Borjacsuk, a szünetben), Szerderov (Vajda S. 73.)

A legutóbbi kiírásban harmadik Puskás Akadémia nagy elánnal kezdte a mérkőzést, a felcsútiak lendületét Joao Nunes ijesztő sérülése sem törte meg. Az előző idényben negyedik Mezőkövesd nehezen lendült játékba, a vendégek később felvették a játék ritmusát, de helyzetig nem jutottak.
   
A második félidő mezőkövesdi lehetőségekkel kezdődött, egymás után három helyzetet is kihagytak a vendégek. Ezt követően a hazaiak többször is veszélyeztettek a vendégkapu előtt, és a lehetőségek közül egyet Baluta ki is használt. A meccs végén a Mezőkövesd nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, miközben hátul kinyílt, így a Puskás Akadémia előtt több esély kínálkozott a mérkőzés lezárására. Ezekt nem tudták kihasználni, ennek ellenére a felcsútiak magabiztosan győzték le a matyóföldieket.
 

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó