Az ország egyes részein még számíthatunk esőre
2020. szeptember 26. 08:58

A kelet felé vonuló hidegfront környezetében lehetnek zivatarok, amelyekhez lokálisan intenzív csapadék és viharos (60-70 kilométer/órát meghaladó) széllökések társulhatnak. Napközben nyugat felől stabilizálódik a légkör, csökken a csapadékhajlam, legtovább az északkeleti határ közelében eshet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat weboldala)

Elsősorban a Nyírségben nagy területen alakulhat 20 mm fölött a napi csapadékösszeg.

Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon helyenként viharos lökések (60-70 km/h) kísérhetik.

Napközben szakadozik a felhőzet, és főként a középső tájakon hosszabb időre is kisüthet a nap. Ezzel együtt a kiterjedtebb csapadékzóna egyre inkább az északkeleti, keleti tájak fölé húzódik, majd estére az északkeleti határvidék kivételével szinte mindenütt megszűnik az eső. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat weboldala)

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a Tiszántúlon pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó