Érdektelenségbe fulladt az SZFE melletti tüntetés
2020. szeptember 27. 19:35

Délután öt órakor indult el a Hősök terétől a mára meghirdetett utcai vonulás, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért rendeztek. A „karnevál hangulatú” menet az egyetem elfoglalt Vas utcai épületénél ért véget. Beszédeket nem tartottak.

Az esemény Facebook-oldalán majdnem háromezren fejezték ki érdeklődésüket, az újbalos Mérce beszámolója alapján mintegy ezer fő jelent meg, de az SZFE HÖK közösségi oldalán elérhető élő közvetítés alapján inkább csak pár száz résztvevőről lehet beszámolni.

A héten jelentette be Upor László, a rektori teendőket ellátó, távozó rektorhelyettes, hogy a színművészetin is felütötte a fejét a koronavírus, eddig tíz diák tesztje lett pozitív, a szervezők (hivatalosan a mai tüntetést nem az egyetemfoglaló diákok szervezték) mégis úgy döntöttek, hogy megtartják az utcabált.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Momentum: szórakozik a fiatal burzsoázia
    A diaszpórában élő magyarságot ma politikai lábtörlőként használó momentumos fia­talságnak az is teljesen elképzelhetetlen fogalom, mi az beállni egy bosszúvággyal és fanatizmussal teli ultranacionalista tömeg közepére tinédzserfejjel, és számonkérni az öklüket rázóktól magyarellenes szlogenjeiket.
  • Ne vegyünk részt tömegrendezvényeken!
    Nem javasolják a részvételt tömegrendezvényeken - nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta Müller Cecília a sajtótájékoztatón.
  • Borsod: Egymásra mutogatás, feljelentés, cigányozás
    A vereséget szenvedő ellenzéki pártok és a Bíró ügyével kapcsolatos gyanúját elhallgató Hadházy Ákos egymásra mutogatnak, a jobbikosok cigányoznak, Tényi István pedig feljelent mindenkit.
MTI Hírfelhasználó