Roland Garros - Balázs Attila a második fordulóban
2020. szeptember 29. 19:56

Balázs Attila háromszettes győzelemmel bejutott kedden a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójába.

H2H, PREDICTION Attila Balazs vs Yasutaka Uchiyama | French Open odds,  preview, pick | Tennis Tonic - News, Predictions, H2H, Live Scores, stats

tennistonic.com

A világranglistán 87. játékos élete első Roland Garros-főtáblás mérkőzésén a japán Ucsijama Jaszutakával találkozott, pályafutása során először. Balázs - aki vasárnap ünnepelte 32. születésnapját - nagyszerűen kezdett kedvenc borításán, és negyedóra elteltével már labdája volt a 4:0-hoz. A négy évvel fiatalabb ázsiai teniszező alig nyert fogadópontot, és szemlátomást kissé idegenül mozgott a salakon. Balázs így rendre remekül kimozgatta őt a pályáról, magabiztosan fejezte be a labdameneteket, és 31 perc elteltével már szettelőnyben volt.
   
A folytatásban kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a 13-as pályán, az ATP-rangsorban 95. Ucsijama ezzel együtt csak 3:2-ig tudta hárítani a bréklabdákat. Ezt követően a hétszeres magyar bajnok végigvitte előnyét, és hozta a második játszmát is.
   
A harmadik felvonásban mindkét játékos elvesztette a szerváját - a japánnak ez volt az első bréklabdája -, majd 4:5-nél Balázs saját adogatásánál két szettlabdát hárított. Ucsijama ezután elbizonytalanodott, a budapesti teniszező pedig kiszerválta a mérkőzést, amely 2 óra 21 percig tartott.
Eredmény:

Férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Balázs Attila-Ucsijama Jaszutaka (japán) 6:2, 6:3, 7:5    

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó