Zsigmond Barna Pál: történelmi Soós Zoltán marosvásárhelyi győzelme
2020. szeptember 29. 22:00

Húsz év után Soós Zoltán személyében először van magyar polgármestere Marosvásárhelynek, több szempontból is történelmi a győzelme - mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Pro Urbe-díj Zsigmond Barna Pálnak

Zsigmond Barna Pál - szekelyhon.ro

Soós Zoltán győzelme magyar katarzis és román-magyar egymásra találás - jelentette ki a kormánypárti politikus.
   
Mint mondta, Soós Zoltán a városvezetői székbe egy olyan román polgármester után kerül, aki tönkretette Marosvásárhelyet.
   
Győzelme pedig román is, hiszen ők is szép számmal szavaztak rá - tette hozzá.
   
Zsigmond Barna Pál szerint sikerült túllépni azon az etnikai korláton, amely beszorította Marosvásárhelyet és a régiót az elmúlt húsz évben.
 

MTI
Címkék:
  • Momentum: szórakozik a fiatal burzsoázia
    A diaszpórában élő magyarságot ma politikai lábtörlőként használó momentumos fia­talságnak az is teljesen elképzelhetetlen fogalom, mi az beállni egy bosszúvággyal és fanatizmussal teli ultranacionalista tömeg közepére tinédzserfejjel, és számonkérni az öklüket rázóktól magyarellenes szlogenjeiket.
  • Ne vegyünk részt tömegrendezvényeken!
    Nem javasolják a részvételt tömegrendezvényeken - nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta Müller Cecília a sajtótájékoztatón.
  • Borsod: Egymásra mutogatás, feljelentés, cigányozás
    A vereséget szenvedő ellenzéki pártok és a Bíró ügyével kapcsolatos gyanúját elhallgató Hadházy Ákos egymásra mutogatnak, a jobbikosok cigányoznak, Tényi István pedig feljelent mindenkit.
MTI Hírfelhasználó