Nemzeti szellemű energiapolitka
2020. október 6. 09:11

A Paks-2 atomerőmű 17 millió tonna szén-dioxid évenkénti kibocsátását előzi majd meg – hangzott el az Energiapolitika 2000 Társulat jubileumi ülésén a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A 2000-ben alapított szervezet nemzeti elkötelezettségű, környezetbarát energiapolitika kidolgozásáért dolgozik. A jubileumi ünnepségen átadták az Energiapolitika 2000 Társulat által alapított Nemzeti Energetikáért – Lévai András-díjat öt szakembernek.

Járosi Márton, az Energiapolitika 2000 Társulat alapító elnöke nyújtotta át a Lévai András legendás professzort ábrázoló bronzérmet Süli Jánosnak, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszternek - pakspress/Kiss G. Péter

Átvehette a Nemzeti Energiapolitikáért – Lévai András-díjat Molnár Pál újságíró, a Présház.Eu főszerkesztője is az Energiapolitika 2000 Társulat elnökétől az Akadémián - pakspress/Kiss G. Péter

A rendezvényen bemutatták Járosi Márton Szolgálat című könyvét: „Megtanultam, hogy a szorítóan nehéz külső körülmények nem adnak felmentést a jót tenni, ahogy lehet parancsának teljesítése alól” – írja kötetében a szerző, a Magyar Villamos Művek korábbi általános vezérigazgató-helyettese, az idén 20 éves Energiapolitika 2000 Társulat elnöke.

gondola
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó