Bakondi: sok migráns indult el Görögországból
2020. október 10. 22:34

Sok migráns indult el Görögországból a balkáni útvonalon; duplájára nőtt a Magyarországon elfogott embercsempészek száma  - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte, a görög hatóságok sok illegális bevándorlót szállítottak át a szigetekről a szárazföldre, és a migránsok nem várták meg menekültkérelmük elbírálását, hanem útnak indultak.

Ráadásul nagyon sokan vannak Bosznia-Hercegovinában is, ezek a migránsok Szerbiába és a magyar határ felé indultak el. A migránsok mindent megtesznek, hogy még a tél beállta előtt Nyugat-Európába érjenek - mondta.

Ugyanakkor - tette hozzá - egyre növekvő számban érkeznek az úgynevezett tengeri útvonalon is, így összességében egy sor országnak sürgetővé vált, hogy az Európai Unió életbe léptesse az új migrációs paktumot.

Bakondi György kérdésre elmondta, megduplázódott a Magyarországon elfogott embercsempészek száma: míg tavaly egész évben 157-et fogtak el, idén eddig több mint 320-at.

MTI - M1
Címkék:
  • Hétfőtől új világ, erőből betartatjuk a szabályokat
    Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat, "erőből kell ezeket betartatnunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Avanti ragazzi di Pest…
    A Magyarkanizsán élő Túri Gábor lefordította a Lazio olasz futballcsapat himnuszát, az Avanti ragazzi di Buda című, 1966-ban írt éneket.
  • Karácsony tényleg katasztrófa
    A kormány továbbra is javasolja, hogy a budapesti városvezetés éljen a kormányzati segítséggel, és közösen tegyék lehetővé, hogy a 60 milliárd forintos megtakarításból 10 milliárd forintot a fővárosi önkormányzat 50 vadonatúj, környezetbarát trolibusz beszerzésére fordítson - írta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.
MTI Hírfelhasználó