Mélyülnek a konfliktusok Pécsett a balliberális oldalon
2020. október 10. 23:05

Minden jel arra utal, hogy Bognár Szilvia nem véletlenül adta fel eddig álláspontját, Pécs alpolgármestere jól felfogott érdeke lehetett, hogy belépjen a DK-ba. Mint azt megírtuk, az önkormányzati választáson Gyurcsány Ferencék által indított Bognár eddig azzal indokolta pártonkívüliségét, hogy ha belépne, azt a látszatot keltené, mintha az önkormányzatban a DK irányítana. – A pécsi önkormányzat igen sajátos, sem a polgármester, sem a gazdasági területekért felelős alpolgármester nem párttag, így, ha én az volnék, azt sugallná, hogy egyetlen párt, a DK diktál a pécsi városvezetésben, ami koránt sincs így – tudatta korábban az alpolgármester bemutatkozásában a DK pécsi szervezetének honlapján. Hozzátette: az esetleges párttagsága negatív hírspirált jelentene a nyilvános térben.

Úgy tűnik azonban, sok minden változhatott Pécsett, ha Bognár Szilvia már a negatív hírspirált is megkockáztatja. Ennek pedig helyi információink szerint az lehet az oka, hogy az alpolgármesternek szüksége van a legerősebb balliberális párt, a DK nyújtotta biztos háttérre.

Pécsi forrásaink arról számoltak be, hogy Bognár, illetve Péterffy Attila polgármester és a körülötte tömörülő szocialista politikusok között megromlott a kapcsolat.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy az utóbbiak megpróbálnak minden megtenni Bognár Szilvia ellehetetlenítése érdekében. Szerintük az MSZP a város vezetésével közösen megpróbálhatja behozni Csaba Istvánt (MSZP) Bognár Szilvia helyére az alpolgármesteri székbe. Erre pedig annak köszönhetően nyílhatna lehetőségük, hogy Baranyát az ellenzéki egyezkedésnél a balliberális pártok a szocialistáknak – Puch László volt MSZP-pénztárnok a megye erős embere – osztották le. Csaba István mindössze 25 esztendős, de már ő az MSZP megyei elnöke, ő lett a Baranyában lefolytatott generációváltás nyertese.

Bognár a legutóbbi, szeptemberi közgyűlési ülésen már nyíltan szembement Péterffy Attilával a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezetőjének kinevezése kapcsán, és megpróbálta megakadályozni a polgármester jelöltjének megválasztását, sikertelenül. Ennek ellenére nem távozott a pozíciójából, sőt, Facebook-bejegyzésében megüzente: a végsőkig kitart.

A pécsi balliberális oldal helyzetét tovább színesíti, hogy Kunszt Mária, a DK frakcióvezetője nem feltétlenül tart Bognárral, forrásaink szerint azért sem, mert talán abban reménykedik: ha az alpolgármester távozik, akkor ő követheti.

magyarnemzet.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó