Koronavírus - Belgiumban éjszakai kijárási tilalom lép életbe
2020. október 16. 21:36

Belgiumban a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt hétfőtől egy hónapra bezárnak a vendéglátó egységek és éjszaki kijárási tilalom lép életbe.

Alexander de Croo belga kormányfő péntek esti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a járványügyi helyzet súlyosbodása várható a következő napokban és hetekben, az újabb fertőzöttek és a halálesetek száma napról napra növekszik.

 

Alexander De Croo: “Laatste dat we willen is dat het straks ... - Gazet van  Antwerpen Mobile

Croo - m.gva.be

A miniszterelnök minden lakost önfegyelemre, valamint a higiéniai és a társadalmi távolságtartási szabályok betartására szólított fel.
   
A bejelentett intézkedések keretében hétfőtől egy hónapra bezárnak az éttermek is, miután a bárok üzemelését egy hete már felfüggesztette a belga kormány. A hatóságok emellett éjféltől reggel 5-ig tartó kijárási tilalmat rendeltek el. A kültéri alkoholfogyasztás este 8 óráig lesz megengedett.
   
Belgiumban ezen a héten átlagban napi 6 ezer új fertőzöttet regisztráltak az egészségügyi hatóságok. A 11, 5 millió lakost számláló országban a járvány helyi megjelenése óta 192 ezer ember fertőződött meg, és 10 336 a halottak száma.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó