Rétvári Bence szerint Gyurcsány nem adta meg a tiszteletet az időseknek
2020. október 19. 14:31

– Önöknek nem nagyon van fogalmuk arról, hogy Magyarországon milyen családok élnek, és mit jelent az idősgondozás egy család számára – mondta Ungár Péter a parlamentben. – Az idősgondozás az önök számára olyan dolog, amit a családokra lehet terhelni – jelentette ki a képviselő, és követelte, hogy az időseket gondozók kapják meg a minimálbér összegét.

Ungár Péter azt is kifogásolta, hogy az interneten nem elérhetők az idősgondozási várólisták. Az Orbán-kormány nulla idősotthoni férőhelyet bővített az elmúlt tíz évben, és hétezer ember hiányzik a szociális szektorból az LMP képviselője szerint.

Válaszában Rétvári Bence arról beszélt, hogy Ungár Péter politikai szövetségese, Gyurcsány Ferenc nem adta meg a tiszteletet az időseknek, amikor elvett tőlük miniszterelnökként egyhavi nyugdíjat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett rá, hogy az ellenzék nem szavazta meg a gyermekek otthonápolási díjának megemelését sem. – Az önök számára csak a politikai hangulatkeltés volt a fontos – mondta Rétvári Bence és emlékeztetett: a Gyurcsány-kormány idején 15 milliárd forint volt otthonápolásra a költségvetésben, most pedig már 55 milliárd jut erre a célra. Aki pedig hozzátartozóját gondozza, az 91 százalékkal kap többet, mint a baloldali kormányok idején.

Magyar Nemzet
Címkék: