Hanga Ádám: nagyon komolyan veszik a Ferencvárost
2020. október 20. 11:04

Rendkívül sűrű a versenynaptára Hanga Ádámnak, az FC Barcelona magyar válogatott kosárlabdázójának, aki ugyan nem tud a helyszínen drukkolni a Ferencváros labdarúgócsapatának kedden este, de óriási dolognak tartja, hogy a magyar bajnok eljutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Fradisták a Camp Nou-ban - fradi.hu

A katalánok kosarasai múlt csütörtökön az Euroligában hatalmas csatában, hosszabbítás után győzték le a görög Panathinaikoszt, vasárnap viszont a bajnokságban elszenvedték első vereségüket a Baskonia otthonában.

"Sajnos nagyon enerváltan játszottunk, az ilyen vereségeket nem engedhetjük meg magunknak, ráadásul mi még egy nappal többet is pihenhettünk. Ugyanakkor nem állhatunk le, egy kicsit elemeztük az összecsapást, és már készülünk is, hiszen ma újabb bajnoki, pénteken pedig a Real Madrid elleni rangadó jön" - nyilatkozta Barcelonában az MTI-nek a 31 éves játékos.

Az ősi rivális elleni összecsapással kapcsolatban megjegyezte, alapvetően ugyanolyan felfokozott hangulatú találkozóról lenne szó, mint a labdarúgók között, ráadásul ez egy Euroliga-mérkőzés lesz, ebben a sorozatban pedig nem kezdett jól a fővárosi gárda. Éppen ezért a madridiak számára élet-halál harcként is felfogható majd a csata, így veszélyes találkozóra számít.

Ugyanakkor, mint ahogyan március óta szinte minden meccset, ezt is nézők nélkül rendezik meg.

"Nemrég Szentpéterváron az Euroligában nézők előtt játszhattunk, megmondom őszintén, még egy kicsit furcsa is volt. Mi játékosok már hozzászoktunk a zárt kapus mérkőzésekhez, a padról próbáljuk buzdítani egymást, de természetesen a sportnak a szerves részei a szurkolók." - fogalmazott Hanga Ádám.

Korábbi hírek szerint a katalán klub a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés következtében egységesen 30 százalékos fizetéscsökkentést vezetne be az egyesület sportolóinál, Hanga Ádám azonban elmondta, tudomása szerint egyelőre csak a futballistákról van szó.

"Tavasszal is sikerült egyességre jutnunk a klubbal, hiszen mi is tisztában vagyunk vele, mekkora bevételkiesést jelent az, hogy a közel százezres Camp Nouban nincsenek nézők. Nekünk is alkalmazkodnunk kell majd" - jegyezte meg.

Hanga Ádám kedden 19 órakor csapatával a Acunsa Gipuzkoa együttesét fogadja a Camp Nou közvetlen közelében álló Palau Blaugranában, majd a találkozó után, ha nem is a stadionban, de megpróbálja követni majd a BL-mérkőzést.

Hanga Ádám lett a Barcelona csapatkapitány-helyettese | M4 Sport

Hanga Ádám - m4sport

"Nagyon fogok szurkolni a Fradinak, bízom benne, hogy egy jó mérkőzés lesz. Azt mindenképpen látni kell, hogy Barca egy vesztes bajnokiból jön, ami nagyon veszélyessé teszi őket. Egyúttal azt látom, hogy mindenki nagyon komolyan veszi a Ferencvárost, a helyi sajtótól is többen kerestek már például a nevek helyes kiejtésével kapcsolatban. A Ferencvárostól óriási dolog, hogy eljutott idáig, a magyar sportnak és az államnak is egy óriási pluszt jelent." - mondta Hanga Ádám.
    

MTI
Címkék:
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
  • Hazánk első a kultúra támogatásában a kontinensen
    Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.
MTI Hírfelhasználó