Véradásra szólító kampányt indított a Magyar Vöröskereszt
2020. október 20. 11:53

Kampánnyal hívja fel a 18-30 év közötti fiatalok figyelmét a véradásra a Magyar Vöröskereszt október 20. és május 31. között.

Magyar Vöröskereszt Tata Területi Szervezete | Tata Város Hivatalos Honlapja

A szervezet keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elmúlt években egyetemeken, főiskolákon szólították meg a potenciális véradókat, a koronavírus-járvány miatt azonban idén az országos felsőoktatási véradóversenyek és a hallgatói véradások helyett főként a közösségimédia-csatornákon próbálják minél több emberrel megismertetni a véradást.
   
A kampány célja, hogy a www.messzirejuthat.hu honlapon található véradási helyszínkereső segítségével minél több fiatal keresse meg a hozzá legközelebb eső véradást, és arra menjen el. A véradásokhoz időszakosan különböző kihívások és nyereményjátékok is kapcsolódnak majd - írták.
   
A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy vérre a téli hónapokban is nagy szükség lesz, a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően pedig a véradások a járványhelyzet alatt is biztonságosak.
 

MTI
Címkék:
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
  • Hazánk első a kultúra támogatásában a kontinensen
    Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.
MTI Hírfelhasználó