Meloni: az olasz és magyar jobboldalt az európai szabadság védelme köti össze
2020. október 22. 01:48

Orbán Viktorral közösen valljuk, hogy a szabadságért küzdő magyar 56-os hősökhöz hasonló bátor népekre van szükség, akik emlékeztetik Európát valódi identitására, mivel csakis erre lehet jövőt építeni - nyilatkozta Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke október 23. alkalmából az MTI-nek szerda este.

Giorgia Meloni az Előre budai srácok olasz dal szerzője, Pier Francesco Pingitore kitüntetésén vett részt. Az olasz jobboldal himnuszává vált dal az októberi forradalom tizedik évfordulóján 1966-ban született. Pingitorénak a magyar érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozták.

"Mindig otthon érzem a magyarok között, nem csak az ugyanolyan színű nemzeti zászló és az erős történelmi kapcsolatok miatt, hanem azért is, mivel Orbán Viktorral ugyanúgy látjuk Európa távlatait és küldetését, és ezt az október 23-i magyar nemzeti ünnep is magába foglalja" - jelentette ki az FdI elnöke.

Elmondta, az olasz fiatalok távolról is generációkon keresztül szívvel-lélekkel a magyar szabadságharcosok mellett álltak, mivel tudták, hogy "a magyarok egész Európáért áldozatot hoztak".

"Annak az Európának kell ma is érvényesülnie, amelyet oly sokak küzdelme teremtett meg a határok védelmében, az európai gyökerek, az identitás, az értékek biztosítása céljából" - tette hozzá Meloni.

"A mai Európa ezzel szemben nemzetek feletti szuverén akar lenni a tagállamok szabadságának korlátozásával. Ezért gondolom, hogy teljesen természetes az európai népek reakciója, amikor le akarják vetni magukról az igát - jelentette ki.

A római parlamentben korábban tett felszólalásával kapcsolatban elmondta, Giuseppe Conte miniszterelnöknek a szemére vetette, hogy Olaszország vazallusként nem képes megvédeni önmagát, függetlenségét, szabadságát, stratégiai érdekeltségeit, miközben más "kevésbé erős nemzetek, mint Magyarország és Lengyelország felemeli a fejét".

Giorgia Meloni elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU a jogállamisághoz kötve "zsarolja" a határait, gyökereit, identitását védő Budapestet és Varsót a gazdasági helyreállítási alap forrásaival.

Ismételten köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki levélben gratulált Meloni megválasztásához az Európai Konzervatívok és Reformerek élére.

"Orbán Viktorral közösen valljuk, hogy Európának bátor népekre van szüksége, melyek emlékeztetnek, hogy Európa nem Maastricht, nem a stabilitási paktum, nem a minden elnyomó bürokrácia, hanem védelmezendő civilizáció, mivel egyedül erre lehet jövőt építeni" - jelentette ki Meloni.

Giorgia Meloni emlékeztetett, hogy a közönség teljesen spontánul az Előre budai srácokkal éneklésével köszöntötte Orbán Viktort, amikor tavaly szeptemberben részt vett az Atreju nevű jobboldali találkozón Rómában.

MTI
Címkék:
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
  • Hazánk első a kultúra támogatásában a kontinensen
    Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.
MTI Hírfelhasználó