1956 - A járvány miatt új formában tartották a megemlékezéseket Londonban
2020. október 23. 00:21

A járványhelyzet miatt új formában tartották csütörtökön a londoni megemlékezéseket az október 23-i magyar nemzeti ünnepről.

Magyarország londoni nagykövetsége a hagyományos ünnepi fogadás helyett a londoni Magyar Kulturális Központtal közösen rendezett eseményeken emlékezett meg az évfordulóról.

A rendezvények nyitó mozzanataként a nagykövetség épületére lyukas magyar zászlót helyeztek ki.

Elhelyeztek a diplomáciai képviselet épületén egy táblát is a jelképet elmagyarázó ismertetéssel. Ezt november 4-ig tekinthetik meg a nagykövetséghez látogatók.

Ezután Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete - a köztársasági elnök határozata alapján - átadta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Frank Füredi szociológusnak.

Kumin Ferenc Lengyelország londoni nagykövetével közösen megkoszorúzta a legrégebbi londoni lengyel társadalmi és kulturális központ, a Polish Hearth Club épületén elhelyezett 1956-os emléktáblát.

Az évfordulóra a nemzetközi hírű magyar graffitiművész, Fat Heat a magyar kulturális intézet megbízásából nagyszabású falfestményt készített. A hatvanöt négyzetméteres alkotás - amelynek jelképrendszerében szintén magyarázó tábla igazítja el az 1956 történetét kevésbé ismerőket - a londoni belváros Holborn negyedében látható.

MTI
Címkék:
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
  • Hazánk első a kultúra támogatásában a kontinensen
    Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.
MTI Hírfelhasználó