A magyar trikolórba öltözött a Niagara-vízesés és a torontói CN Tower
2020. október 24. 15:16

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter posztolt szombat reggel a Facebookon egy videót arról, hogy október 23-a alkalmából a magyar trikolórba öltözött a Niagara-vízesés a magyar szabadságharcosok emlékére.

A színes megvilágítást Palkovics Valár torontói főkonzul kapcsolta fel a kanadai oldalon, ezt követően pedig arról beszélt: – A nemzeti összetartozás évében, a nemzeti ünnepünk napján így tisztelgünk 1956 hősei előtt. Így emlékezünk meg azon – több mint harmincezer – honfitársunkról, akik a forradalom leverését követően elhagyni kényszerültek hazájukat, és itt Kanadában találtak új otthonra.

A Diaszpóratanács kanadai elnöke a Facebookon arról is beszámolt: a kanadai fővárosban, Ottawában is felvonták a magyar zászlót az 1956-os események tiszteletére.

A Torontó szinte minden szegletéből látható CN Tower szintén a magyar trikolórba öltözött.

Fotó: Facebook

Ahogy arról a Magyar Nemzet egy korábbi riportjában beszámolt, honfitársaink Kanadában is féltve őrzik anyanyelvüket és hagyományaikat.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Amerikától Szlovákiáig bírálják Sorost
    Robert Fico, Recep Tayyip Erdoğan, Matteo Salvini és Jarosław Kaczyński – csak néhány politikus azok közül, akik a belügyeikbe való beavatkozással vagy az országuk választásának befolyásolásával vádolták meg Soros Györgyöt az elmúlt években. A magyar származású amerikai milliárdos nevét könnyedén fellelhetjük a külföldi sajtóban is.
  • Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot Müller Cecília
    Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tiszti főorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt.
  • Copy-paste forradalmak
    A forradalomexport azért veszélyes, mert a Majdan-klónok képesek önmagukat területileg átmásolni.
MTI Hírfelhasználó