Bakondi: továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal
2020. október 25. 00:20

Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, a magyar-szerb határon is jelentős az illegális bevándorlók száma. Tájékoztatása szerint az idén már 320 embercsempészt fogtak a tavalyi 150-nel szemben. Emellett a több mint 28 ezer idén elfogott határsértő is azt jelzi, hogy a magyar-szerb, a magyar-román, esetenként a magyar-horvát határ is az embercsempészek által kedvelt útirány - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar határon épített kerítés komoly akadályt jelent a migránsok számára, ezért kívánják elkerülni járműveken vagy aláásott alagutakkal. Ez indokolja azt, hogy a műszaki akadályt mélységben, a kerítés alatt több helyen is meg kell hosszabbítani - mutatott rá.

Bakondi György arról is beszélt: a Vajdaságban a lakosság fél, a közbiztonságra súlyos negatív hatást jelentenek az ott tartózkodó illegális migránsok.

MTI - M1
Címkék:
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok. Orbán Viktor miniszterelnök úr holnaptól az összességében leghosszabb ideig hivatalban lévő magyar kormányfő. Eddig Tisza Kálmán (1875–1890) tartotta a rekordot.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
  • Már 17 hazai színház kötelezte el magát az fenntartható jövő mellett!
    Újabb 7 színház, ill. produkciós iroda csatlakozott a Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekthez, melyet a Miskolci Nemzeti Színház még az előző évad elején indított el, azzal a határozott céllal, hogy minél több színház számára alapvetés lehessen a környezettudatos gondolkodás a közeljövőben.
MTI Hírfelhasználó